Rok 2020, české knihy a já (Kamila Válová)

Ačkoliv v projektu působím teprve od července roku 2020, poznala jsem už mnoho pro mě nových českých autorů. Nevím, zda jsem měla šťastnou ruku při výběru, nebo je to tím, že na našem českém trhu jsou samí kvalitní autoři, ale knihy, které se mi dostaly pod ruku, mě až na jednu jedinou bavily a většinu z nich doporučuji všem kolem sebe. Díky recenzím jsem se vrátila ke své oblíbené každodenní činnosti, kterou jsem poslední dobou dosti zanedbávala. Čtení mě baví a naplňuje už od malička, a i když mám rodinné povinnosti, lze si najít ten čas, otevřít knížku a začíst se. 

Rok 2020 mi tedy díky projektu přinesl několik příjemně strávených chvil s knihou a těším se, že v následujícím roce objevím další skvělé autory.



Knižní tipy:

Případ šíleného tambora (Jaromír Jindra) – Toto dílo patří mezi nejlepší z těch, co jsem v roce 2020 četla. Mám ráda knihy, které se věnují katovskému řemeslu, a ačkoliv zrovna v této nenajdete mnoho útrpného práva, příběh je velmi poutavý a autor dokáže čtenáře vtáhnout do děje. Doporučuji všem, kdo mají rádi historické romány a nevadí jim v knihách násilí a krev.

Nemusíš! (Dagmar Digma Čechová) – Pokud se při čtení rádi odreagujete, pobavíte a ještě k tomu vyhledáváte příběhy s nějakým hlubším smyslem, je toto dílo přesně to, co toto vše splňuje. Knihu jsem přečetla doslova jedním dechem a myšlenky, které čtenáři autorka chtěla předat, ve mně zanechaly stopy. Člověk by se měl umět zastavit a popřemýšlet nad tím, zda dělá v životě to, co opravdu chce.

Růže z Jericha (Michaela Štěchová) –  Romantický příběh dvou naprosto odlišných mladých lidí, kterým v jejich vztahu stojí mnoho překážek. Autorka nás velmi čtivým způsobem provází životem muslima, který uteče z Egypta do Německa, a české volnomyšlenkářské dívky, která se ráda baví. Kniha popisuje nejen střet dvou náboženských kultur, ale také život v Egyptě, který při dovolené v hotelovém komplexu nepoznáte.



Seznam mých přečtených českých knih za rok 2020:

V rámci projektu (10 knih):


Mimo projekt (1 kniha):

  • Gump – pes, který naučil lidi žít (Filip Rožek)


Knih jsem přečetla mnohem víc, ale zbytek děl byl ze zahraniční tvorby.



Které knihy si vás za rok 2020 získaly?

Máte přečteno něco z mého seznamu? 





Komentáře