Recenze: JÁ TO MĚL PRVNÍ! 2 (Barbora Brůnová)

Zábavné pokračování úspěšného komiksu o těžkostech rodičovství

Já to měl první! 2 (Barbora Brůnová, nakladatelství Pointa), komiks
 
Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Pointa.


Ilustrátorka Barbora Brůnová, na FB známá jako BBB Ilustrace, si připravila pro čtenáře druhý díl jejího úspěšného komiksu Já to měl první! (recenze) s podnázvem Komiksový manuál, jak přežít rodičovskou dovolenou. Druhý díl jí vyšel opět u nakladatelství Pointa a tentokrát se jedná o Komiksový životabudič pro unavené rodiče

Já to měl první! 2 (Barbora Brůnová, nakladatelství Pointa), komiks
Zdroj: archiv recenzentky

V první publikaci se nám autorka nesvěřila, co ji přimělo k vytvoření titulu Já to měl první!. Tentokrát to však víme. Poděkovat za to můžeme jedné paní, která si nenechala svůj názor pro sebe. Známe to všichni, ale stejně jako jsou nám blízké i ostatní situace, které Brůnová ve své knize představuje, potěší nás i skutečnost, že své rodinné trauma máme s kým sdílet a víme, že někdo prožívá ty samé (ne)veselé příhody. 

Pokud se vám líbily kresby v předchozí knize Já to měl první! i nyní oceníte výstižnost a jednoduchost, co se obrázků týče. Líbivé je, že kresby nepostrádají emoce a výrazy, poznáte z nich danou činnost a jasně z nich vyplývá jejich význam, ironický, vtipný a surově upřímný. 

Brůnová se nechala inspirovat skutečným životem a tentokrát rozšířila kreslený svět nejen o svou rodinu – maminku, tatínka a dva chlapce – ale také o rodiče s děvčátkem, takže už bude bližší i těm, kteří mají jako poklad dívenku. 

Já to měl první! 2 (Barbora Brůnová, nakladatelství Pointa), komiks
Zdroj: archiv recenzentky

Věřím, že dospělé jemný a přitom surový humor pobaví. Ti, kteří ještě nemají děti, se budou smát a říkat si, že má ilustrátorka vážně fantazii a vymýšlí si (nevymýšlí), protože tohle se přece nemůže stát (ale stává). Opravdu jsou to situace ze života, které pobaví a hodně potěší ty, kteří si tím procházejí také. 

Jak je vidno z tvorby této autorky, rodičovství není žádná legrace, ale smích léčí a s touto knihou se opravdu nasmějete. Opět velmi povedené dílo s jednoduchým nápadem a konceptem, který pomáhá povznést se nad složitosti života. Já za takový životabudič mohu jen poděkovat a doporučit jej i ostatním rodičům. Kvalitních komiksů o lidském (ne)štěstí není nikdy dost! 

Závěrečné hodnocení: 96 %


Anotace:
Komiksový životabudič pro unavené rodiče

Myslíte si, že jste jediná máma, kterou nebaví tvoření s dětmi? Myslíte si, že jste jediný táta, který raději půjde čistit ucpaný odpad, než aby dětem četl pohádku (tu samou už po padesáté)? Myslíte si občas, že jste ten nejhorší rodič na světě? Pokud ano, kupte si tuto knížku! Pokračování úspěšného titulu Já to měl první! aneb Komiksový manuál, jak přežít rodičovskou dovolenou vás opět přesvědčí, že v tom NEJSTE SAMI!

Nakladatelství: Pointa
Rok vydání: 2022
Žánr: komiks
Série: Já to měl první (2.)
Počet stran: 95
Vazba: pevná

Komentáře