SOUTĚŽ o tři výtisky románu inspirovaného skutečnými událostmi

Lirego je malé rodinné nakladatelství, které si zakládá nejen na podpoře (začínajících) českých autorů, ale hlavně na osobním přístupu ke každému z nich. Jeho cílem není kvantita, ale kvalita ať už vydávaných titulů a s nimi souvisejícího marketingu, tak vztahů s jednotlivými autory a v neposlední řadě také s jejich čtenáři. 

Soutěž, kterou jsme ve spolupráci s nakladatelstvím Lirego připravili, potěší všechny čtenáře, kteří vyhledávají válečné nebo poválečné období a mají rádi příběhy odehrávající se v úseku několika desetiletí, v nichž nechybí zakázaná a složitá láska. Tak neváhejte a zkuste štěstí!


* * *



Kniha o lásce a spletitém osudu židovského chlapce v nelehké době od třicátých až do konce šedesátých let dvacátého století. Příběh, inspirovaný skutečnými událostmi, líčí životní cestu Pavla Lederera, jediného syna bohatého a úspěšného předválečného podnikatele. Pavel studuje v Londýně a během prázdnin se zamiluje do české dívky Hany. Od začátku musí překonávat překážky v rodícím se vztahu, Hanina matka lásce s Židem nepřeje.

Těžká doba protektorátu a války zasahuje však i do osudů dalších postav románu. Pavlovi se podaří utéct do Velké Británie k československé letecké bombardovací peruti RAF. Jeho návrat do osvobozené vlasti je komplikován složitou poválečnou situací a on se musí rozhodnout kde, jak a s kým bude dál žít. Objeví kufr, v němž jeho otec ukryl rodinné cennosti? Má ještě po mnoha letech naději obnovit svůj vztah s milovanou Hanou?






Máte chuť si zasoutěžit o knížku Kufr pana Lederera?



  • Dejte like FB stránce nakladatelství Lirego.
  • Sdílejte soutěžní příspěvek do veřejných skupin na Facebooku. 
  • Do komentáře pod soutěžní příspěvek na naší stránce Čteme české autory napište, co má tajemný kufr pana Lederera ukrývat.
  • V případě výhry uveřejnit fotku zaslané knihy na vašem FB a označit nakladatelství Lirego.


Podmínky soutěže: 
Soutěž trvá od 5. 10. do 11. 10. 2020.
Soutěže se mohou účastnit čtenáři s doručovací adresou v ČR. 
Výtisky do soutěže věnovalo nakladatelství Lirego, které výhry odesílá ve lhůtě jednoho měsíce.
Výherci budou vylosováni prostřednictvím online generátoru náhodných čísel. 
Pokud se výherci do 72 hodin od vylosování o svou výhru nepřihlásí, losování proběhne znovu.



Komentáře