Soutěž o 3 výtisky horké novinky Z kouře a kamene!

Minulý ročník soutěže Hvězda inkoustu, kterou pořádá nakladatelství Fragment, vyhrála autorka Alžběta Bílková. Dnes vychází její debut Z kouře a kamene. Působivá obálka a lákavá anotace slibují podmanivé fantasy dobrodružství žánru young adult! 

Neotřelá urban fantasy, která se stala vítězným rukopisem literární soutěže Hvězda inkoustu!



Když se u Carys Obelové objeví jedna z nejmocnějších bytostí města Morigan a zemře jí v náručí, netuší, jak moc se její život změní. Carys se stává nástupkyní pána kouře a kamene – titulu, kterým disponuje jeden z vládců nadpřirozených bytostí Šerosvěta. Má dvě možnosti. Nechat se magickými schopnostmi zničit, nebo podstoupit obtížnou zkoušku. Rozpozná Carys své nepřátele a najde odvahu bojovat s osudem, ale i sama se sebou?

Morigan – nádherné, ale kruté město. Obyčejní smrtelníci zde žijí po boku nadpřirozených bytostí Šerosvěta a pod přísným dohledem čtyř vládců města. Když se jeden z nich objeví na prahu domu Carys Obelové a zemře jí v náručí, dívka netuší, že tenhle okamžik jí zásadně změní život. Může se totiž stát jeho nástupkyní – nositelkou titulu paní kouře a kamene. Aby titul získala, musí však podstoupit těžkou zkoušku od ostatních pánů města. Obstojí? Dokáže poznat spojence a odhalit nepřátele? Najde sílu a odvahu bojovat s nástrahami, ale i sama se sebou? Skvělá urban fantasy od vítězky literární soutěže Hvězda inkoustu.

Chceš si zasoutěžit??



>> Dej like soutěžnímu příspěvku na FB stránce Podporujeme české autory.
>> Do komentáře pod soutěžní příspěvek na FB zodpověz otázku
Příjmení hlavní postavy je vypůjčeno od dánské zpěvačky a klavíristky, jejíž písně byly při psaní velkou inspirací. Jak se zpěvačka jmenuje celým jménem? 

Úryvek z knihy:
Vládce Severu se čelem dotkl studeného kovu lampy. Jeho vlastní závoj se začal vytrácet a pravá podoba prosakovala na povrch. Jeho kůže zčernala, jako kdyby ji pomazal uhelným mourem. A pak začala praskat. Cael se zatnutými zuby naslouchal tomu zvuku, když jeho kůží prokvetly tenoučké propletené žilky, jež začaly žhnout. Na hlavě pociťoval zvětšující se tíhu. Skrz lebku mu prorazil ven stříbrný prstenec koruny, která se pak dál zvedala do výše a její konce se kroutily jako větve stromů vztahující své prsty k nebesům.
Kov cinkl o kov.
Cael sykl bolestí, jak ho zevnitř sevřela ledová dlaň a pomalu začala tisknout jeho orgány – silněji, silněji, silněji… Levou rukou se chytil kovového krku lampy. Na pár okamžiků zavřel tmavě hnědé oči, které nyní začaly jasně žhnout jako řeřavé uhlíky, do nichž někdo silně foukl.
Ozval se tichý, táhlý a skřípavý zvuk. Prstencem koruny vládce Severu se začala táhnout prasklina. Jeho magie umírala spolu s ním. Nadále vibrovala okolo, čím dál víc, až se kolem něj začal vlnit chladný podzimní vzduch, naplněný pachem štiplavého kouře.
Trvalo dobrých deset vteřin, než ucítil, jak se do něj z lampy přelévá síla, která začala vibrovat tělem. Společně s ní do jeho mysli jako líná vlna klidného moře vpluly mlhavé obrazy, nesystematické a podivně zkroucené, rozostřené a pak prudce ostré, jeden následoval po druhém v rychlém sledu.
Nechal vzpomínky lampy projít svou myslí jako nesourodé scény filmu, který viděl před desítkou let. Rozlévající se bolest v jeho těle na chvíli ustala, ačkoliv věděl, že jed se neúprosně šíří dál.
Jeho zpanikařená mysl se uklidnila. Obrazy zmizely. Konečně se mohl nadechnout bez spalující bolesti v plicích. Vzduch kolem něj se pročistil. Jeho kůže zesvětlala a vyhladila se, prasklá koruna na jeho hlavě zmizela.
Lampa nad ním tiše zaskřípala, ten zvuk připomínal poslední vzdech umírajícího. A pak žárovka uvnitř vybuchla. Ochranné sklo kolem ní se rozbilo a na ulici se vysypala hrstka střepů v tomtéž momentě, kdy se duch neživé lampy vytratil do neznáma.


  


Podmínky soutěže: 
* Soutěž trvá od 01. 05. 2018 do 08. 05. 2018.
* Soutěže se mohou účastnit čtenáři s doručovací adresou v ČR i SK.
* Losovat bude sama autorka Alžběta Bílková.
* Výherci se musí ozvat do 72 hodin, jinak losování proběhne znovu.
* Za ilustrace, ukázku i výtisky poskytnuté do soutěže děkujeme autorce Alžbětě Bílkové.


Komentáře