Kam pro sci-fi a fantasy V.

Černý Drak je nakladatelství, které podle svého prvního vydaného titulu, začalo vydávat teprve v roce 2016. Jedná se tedy o nováčka na literární scéně, který se však nebojí riskovat a vydávat sci-fi a fantasy tituly debutantů či méně známých autorů. 



vydává především české autory a žánr sci-fi a fantasy, ačkoliv se i tam najdou nějaké ty zahraniční či žánrové výjimky. 

Nejprotřelejší tváří nakladatelství Černý Drak je výtečný a věhlasný autor Otomar Dvořák, který vydává kvalitní fantasy již od roku 1994. Jeho tituly můžete objevit i pod pseudonymem Paul O. Courtier nebo Ben Edair. U Černého Draka vydal sci-fi a fantasy hororové povídky s názvem Mrtvý Luh, které byly hodně temné a působivé především díky autorově stylu, kdy zapůsobil z pohledu psychického děsu. Velmi dobrý dojem na mě udělalo i dobrodružné fantasy Sekera Strážců.


Monika Vorálková vydala u nakladatelství svůj debut Krev Nejmocnějších, který jsme na projektu recenzovaly. Její další dílo si můžete přečíst ve sborníku Mladé čarodějky, kde vyšla její povídka Přízrak z lesa.


Antologii Mladé čarodějky vydalo nakladatelství ke konci roku 2017. Naleznete v ní povídky autorek české fantastiky. Kupříkladu: Terezy Matouškové, jejímž posledním samostatným titulem je Válka zrcadel.  Jitky Ládrové, která sestavila již dvě povídkové sbírky Zpívající věže a Struny osudu a pracuje na třetí ze Světa Nejmocnějších.



Mimo fantasy a sci-fi žánru nakladatelství vydává také knihy zabývající se mytologií, historií a záhadami. Například publikace České záhady – Naše Akta X, kterou vydala novinářka Štěpánka Saadouni.




Knižní tip:

Podle toho, co se nám z nakladatelství Černý Drak dostalo pod ruku, usuzuji, že knižním tipem pro tentokrát nemůže být žádný jiný titul než Mrtvý luh, který je propracovanou sbírkou hororových povídek žánru sci-fi a fantasy.




Komentáře

  1. Sekera strážců a Mrtvý luh - tohle dílo slavného symbolického básníka Otokara Březiny jsem ještě nečetl, ale má názvy knih úplně stejné jako já. :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se a děkuji za upozornění. :) Zdá se, že jsem si odběhla do klasiky v té nejméně vhodné době.

      Vymazat

Okomentovat