Kam pro sci-fi a fantasy IV.

Mytago je poměrně nové nakladatelství. Na českém literárním trhu sice nemá dlouholetou tradici, ale věříme, že si ji díky svým neobvyklým titulům získá. 



se především zaměřuje na fantasy, ale podžánry jsou také mimo her na hrdiny i kupříkladu gamebooky, western, horor a dirty fantasy.

Na projektu spolupracujeme s autorkou Haninou Veselou, která je nejvýraznější tváří Mytaga. Spisovatelka, redaktorka a fotografka se podílela na tvorbě několika sbírek, ale i samostatných knih. Do povědomí čtenářů se dostala především díky cyklu Magnólie. První díl Magnólie a démon jsme pro vás recenzovaly spolu s novelou Slza pro dračího pána a pokračováním Drak bere vše. Spisovatelka rozhodně neusíná na vavřínech a stále tvoří. V chystaných knihách nakladatelství Mytaga si už můžete pročíst anotaci jejího nejnovějšího titulu Krev teče vždycky červená, který už čeká jen na vydání. Zaujala vás Hanina Veselá? Přečtěte si náš rozhovor s autorkou nebo se podívejte na její stránky Haninavesela.cz.



Rozhodně nemůžeme opomenout velmi zvláštní trilogii, která je založená především na žánru fantasy a RPG. Hry s příběhem jsou publikacemi skupiny autorů, která se podílela na vytváření neobvyklých světů v samostatných příbězích. Pokud byste měli chuť si takovou jedinečnou sbírku přečíst, doporučujeme začít od prvního dílu s názvem Zločin a trest, pokračovat k Oceli a krvi a úspěšně zakončit dobrodružnou pouť publikací Volání divočiny. Kdysi jste si dokonce mohli o tyto tři knížky zasoutěžit, věříme, že výherce se z nich pořád raduje. :o)

Na projektu Podpora českých autorů vám také naše recenzentka představila westernové příběhy plné mystiky, které naleznete v titulu Duchové jezer. Autor Zbyněk Holub s autorkou Lucií Kučerovou si dali záležet na třech po sobě jdoucích povídkách, které jsou originálně spjaté s indiánskými pověstmi.


Jan Č. Galeta vydává už od roku 2001. Není to tedy žádný fantasy začátečník, ale naopak se v žánru opravdu vyzná a dokáže čtenářům připravit lákavou show. Podílel se také na několika sbírkách, ale píše i svá samostatná díla. Nás zaujal netradiční název i obálka u titulu Vločka v plamenech, jenž pojednává o dívčí hrdince, která určitě není z cukru. 


Knižní tip

Ačkoliv hodnocení této knihy není zrovna nejlepší, i přesto nás zaujalo. Steampunk není mezi českými čtenáři ještě příliš rozšířený, ale proč nezkusit něco nového? Vhodným kandidátem se tak stává komiks Příběhy impéria – vzpoura automatonů. Dílo napsali Jonáš a Kryštof Ferencovi, kteří se věnují této sérii již od roku 2011. Posledním jejím titulem je prozatím právě ten zmíněný.



Jak jste si všimli, tak autoři, kteří vydávají u Mytaga, se také realizují ve sbírkách. Máte tedy možnost, než si od nich něco pořídíte, přečíst si nějakou sbírku tohoto nakladatelství a podle jednotlivých povídek usoudit, jestli vám autorův styl vyhovuje. Pokud máte v oblibě antologie, tak je naprosto jasné, po čem sáhnout. ,o)


Komentáře