Kam pro sci-fi a fantasy III.

V předchozích článcích jsem vás už nalákala na různé literární požitky sci-fi a fantasy světa. Kam pro sci-fi a fantasy I. je plné knižních tipů, které vydalo nakladatelství Brokilon v čele s Inficem Petra Heteši. Kam pro sci-fi a fantasy II. obsahuje náhled na tituly nakladatelství Epocha, čekali byste, že knižní inspirací se stanou díla Františka Kotlety, ale já vsadila na Hra o nežádoucí od Zdeňka Řeháka. Mimo těch, které znáte z našeho projektu, jsem dodala knižní světy, jež jsou zrecenzované ve Světě Mezi Řádky.

Vítejte u třetího článku, kde jsem se zaměřila na další české nakladatelství, které vydává sci-fi a fantasy žánr – ovšem v tomto případě se jedná převážně o zahraniční tituly, i když ty české se najdou také.

Nakladatelství Fantom Print

je pro fanouška sci-fi a fantasy rozhodně známou veličinou. Máte-li chuť na zahraniční tvorbu, která může zasáhnout i ženy, protože vydává různé paranormal romance, nebo naopak tu českou.




Na projektu jsme vám představily nedávnou postapo sci-fi novinku debutantky Zuzany Strachotové s názvem Devět dní. Už jste na příběh mohli narazit dávno před jejím vydáním, protože na FB stránce Devět dní jsou o sérii podnětné informace. Podle všeho autorka pracuje na pokračování, máme se tedy na co těšit!



Já jako slepý k houslím přišla na českého autora, který vydává pod pseudonymem Alex Drescher. Spisovatel není na literární scéně žádným nováčkem. Svůj debut vydal již v roce 2007 a v roce 2017 se vytasil s horkým adeptem na zbrojní pas. Lovcův odkaz je akčním spletitým dobrodružstvím, které si autor důmyslně promyslel a nebál se zapojit ani kontroverzní zvěrstva – plus pro všechny zvrácené čtenáře. V tomtéž roce mu u nakladatelství Fantom Print vyšlo pokračování s názvem Zrození adepta, které bylo prožívajícím publikem také velmi dobře přijato.

Světla v temnotách 2 - Zrození Adepta


Při prohlížení seznamu knih, které Fantom Print vydalo, jsem dokonce narazila na sérii Daniely Mičanové, kterou jsem kdysi začala číst. Modrá krev – O upírech a lidech je upíří urban fantasy a působí ponurým dojmem. V prvním vydání (nakladatelství E. M. S. Petr Olejníček) nesl úvodní díl stejný název jako celá série. V těch dalších, kterých se dočkal u nakladatelství Sursum a zmiňovaného Fantom Printu, byl už nazván podle hlavního hrdiny stejně jako druhý a třetí díl. U FP tyto knihy seženete pouze v elektronické podobě.



Spisovatelce Janě Rečkové v roce 2017 vyšly dokonce dva tituly. Jáma a dům u nakladatelství Epocha a Labyrint u Mrtvého ženicha právě v nakladatelství Fantom Print. Tato autorka už sepsala také mnoho knižních světů. Pokud jste od ní ještě nic nečetli, stálo by za to nějaký příběh vyzkoušet na vlastní oči.

Labyrint u Mrtvého ženicha


Autora Jana Kotouče jsem vám už představila v článku o nakladatelství Brokilon a máme jej tu zas, tentokrát s knihou Bitva o Sinaj. Což je šestý díl série Sektor Hirano. Slyšeli jste o této sci-fi baště? Podle hodnocení čtenářů byste nejspíš měli ozkoušet, jak na vás zapůsobí.

Bitva_o_sinaj_FRONT


Runové spiknutí je prozatím posledním dílem Reného Balického, který se chytil zákeřného námětu Minecraft, jež světu vládne, a velmi originálně jej ztvárnil ve své knize. Jestli jste hrou více či méně posedlí, dobrodružství by se vám mohlo zarýt pod kůži.

Výsledek obrázku pro Runové spiknutí


Knižní tip

Tentokrát není jednoduché vám podstrčit knižní inspiraci, protože jsem ty knihy prakticky nečetla a netuším, která by se vám mohla nejvíce líbit. A tak skončím u ověřeného příběhu Alexe Dreschera – Lovcův odkaz, u kterého vím, že se nedá šlápnout vedle.

lovcuv-odkaz


Dáváte přednost sci-fi a fantasy z naší literární scény, nebo raději sáhnete po zahraniční tvorbě? S ohledem na to, že jsme tento projekt založily, abychom poukázaly na to, že česká literatura není nijak podřadná, ale naopak má co nabídnout a nemělo by se na ni zapomínat, doufám, že vaší volbou je česká kniha. Zaujalo vás něco z těchto knižních tipů? Jestli ne, na stránkách Fantom Print naleznete titulů mnohem více, stačí je jen navštívit. 

Komentáře