Kam pro sci-fi a fantasy II.

Nedávno jsem vám představila některé sci-fi a fantasy knižní světy, které znám z nakladatelství Brokilon. V článku Kam pro sci-fi a fantasy I. jste měli možnost načerpat potřebnou literární inspiraci. Doufám, že jste dosyta využili knižních tipů, protože přicházím s dalším článkem, který se tentokrát týká dalšího známého nakladatelství...

Nakladatelství Epocha s. r. o.

vydává sci-fi a fantasy romány, které sem tam můžete pořídit společně s žánrově stejně vymezeným časopisem Pevnost. Především se podíváme na Fantastickou Epochu, která se zaměřuje právě na fantasy, protože jinak nakladatelství vydává i jiné žánry. 

Naše spolupráce s nakladatelstvím Epocha nezahrnuje pouze recenze nebo rozhovory, ale také jsme pro vás zprostředkovaly mnoho soutěží o knihy, kterými Epocha potěšila své čtenáře. Jaké tituly by vám tedy neměly uniknout? 




Nejvýraznější osobností tohoto nakladatelství je podle všeho autor píšící pod pseudonymem František Kotleta. Může za to fakt, že jeho knihy jsou poměrně kontroverzní. Obsahují nejen akční fantasy svět, ale také vulgarismy, erotické scény a spoustu hrubosti, někdy až brutality. Pro milovníky takových děl naprosté nebe. Já jsem prozatím přečetla pouze novelu Vlci, což je závěrečná novela trilogie Bratrstvo krve (1., 2., 3.). Některá díla této série vyšla už v šestém vydání! Upířina, která má koule, jak by se dalo říct. Kotleta se však nezaměřuje jen na upíry, jeho poslední trilogií je post-apo Spad. Už jste ho prožili?



Debutantem Epochy, který má potenciál, je rozhodně Jiří Dittrich se svým fantasy titulem Elementum. Letos se můžete těšit na druhý díl, který u nakladatelství vyjde. Příběh, ve kterém ztvárnil akční dobrodružství s použitím živlů, má své mouchy, ale jinak je velmi zdařilé.



Spisovatele Josefa Pecinovského jsme vám na projektu prozatím nepředstavovaly, ale určitě se dočkáte, protože jeho trilogii Areston (1., 2., 3.) včetně prequelu Stavitelé Arestonu, který vyšel jako horká novinka nedávno, už naše recenzentka čte. Díla Josefa Pecinovského patří k tomu málu sci-fi příběhů, které Epocha vydává, spíše se totiž zaměřuje na fantasy. Podle hodnocení a prozatímních informací od naší recenzentky vážně stojí za to, abyste si je vychutnali.



Jedinečný sci-fi thriller Hra o nežádoucí – Zdeněk Řehák. Na první pohled tajemná brožovaná knížečka skrývá působivé a dynamické dobrodružství, originální svět a perfektní pointu se závěrečným šokem.



Hořící kůň je historické fantasy, na kterém spolupracovaly autorky Františka Vrbenská a Lucie Lukačovičová. Román plný nástrah, intrik a střetů v napínavém dobrodružství, které oplývá specifickým fantasy světem.



Stejně na tom je také debut Nesvatý otec Marka Dvořáka, který svůj román obdařil netradičním knězem. Pointa příběhu se týká víry, kterou ovšem autor nijak neobhajuje. Zábavné a dramatické dobrodružství je hodnocené spíše průměrně, ale jelikož se jedná o debut, tak je potřeba brát to v potaz jako u všech prvotin.



Neobvyklým a originálním počinem je sci-fi a fantasy sbírka Kybersex Přemysla Krejčíka, která obsahuje několik zářných povídek s neotřelými tématy a pointami. Pravdou je, že je potřeba nad příběhy přemýšlet a některé si musíte i domyslet, ale pro náročné čtenáře je Kybersex v některých případech opravdu famózní, o čemž vás přesvědčí už anotace.



Oskar Fuchs je také debutantem nakladatelství Epocha. Se svým kurážným mágem Zikmundem Frostem se v literární scéně určitě neztratí. Román Frost se totiž letos bude těšit pokračování, které nadchne všechny, kteří si chytlavé a čtivé dobrodružství erotomana oblíbili.



Tereza Matoušková, která je také známá jako Temnářka, u Epochy vydala svůj prozatím poslední román Válka zrcadel. Autorka vyniká vytříbeným stylem psaní a realistickými popisy ponurého světa, který není pro křehké duše. Knihy Terezy Matouškové jsou hodně specifické, protože autorka má svůj vlastní styl a zakládá si na něm. Na to, zda vám bude vyhovovat, musíte přijít už sami.  



Knižní tip


Stejně jako v předchozím článku, ani v tomto vás nezapomenu informovat o knize, která podle mého nad ostatními vyniká. Je jí právě román Hra o nežádoucí – Zdeněk Řehák, která vás dokáže šokovat i oslovit. 



Snad jsem žádné dílo a autora neopomněla a přednesla jsem vám všechno, o čem alespoň něco vím nebo jsem četla. Nakladatelství Epocha má samozřejmě spoustu kvalitních děl, ale nemohu vás informovat o každém. Budete si na ně muset přijít sami a já věřím, že si své knižní tipy najdete. Pokud už je máte, klidně mě informujte do komentáře. Budu ráda za nové tipy ke čtení! ;o) 



Komentáře