Debuty českých autorů III. část

Již potřetí přicházíme s článkem, který se týká začínajících autorů. Kterým dílem  vstoupili do světa české literární scény? Vydali od té doby nějaký titul, nebo se už ničeho nedočkáme? Ze všech debutů, které jsme recenzovaly, vám připravujeme zajímavé shrnutí s knižními tipy. Nezanevřete na českou literaturu ani v roce 2018, protože my rozhodně nepřestaneme podporovat a informovat vás o novinkách i knihách již dávno vydaných.

>> Předchozí dva články o prvotinách českých autorů: Debuty I. a Debuty II.

>>↨ Podělte se o své názory, recenze i články, které se týkají českých knih, ve skupině Čteme české knihy! Nejen blogeři, ale i běžní čtenáři nám určitě přinesou skvělé knižní tipy!

>> Sledujte nás na FB Podporujeme české autory, kde si každý měsíc můžete zasoutěžit o české tituly! Mimo to vás samozřejmě informujeme o nejnovějších recenzích, článcích atd.


Debut Krev nejmocnějších vydala začínající autorka Monika Vorálková u nakladatelství Černý Drak, které se věnuje převážně žánru fantasy. Monika Vorálková prozatím o sobě nedává nic vědět, žádné oficiální stránky nebo profil, a tak netušíme, zda její prvotina je a bude posledním dílem, které vydala, nebo se můžete těšit na další epické dobrodružství. 



Gabrielu Rinth jste měli možnost poznat díky její kampani na Startovači, prostřednictvím nějž úspěšně dokončila svůj debut Křídla. První díl andělské fantasy vyšel v roce 2016 v tištěné brožované podobě a vypráví příběh osmnáctileté Megan. Autorka pojala andělské bytosti velmi zajímavě a originálně.


Moře nálezů a ztrát je trilogie české autorky Leny Valenové. Její debut Náhodní lháři vyšel v roce 2016, představily jsme vám ho, a dokonce jste měli možnost si o tři díly této tetralogie zasoutěžit. Autorka úspěšně vydala také pokračování s názvem NevyzpytatelnýStřepy mozaiky ke konci roku 2017 u nakladatelství Klika. Finální díl byl měl vyjít v polovině letošního roku.


Lucie Kantorová se rozhodla vydat svůj první romantický román v roce 2015. Nadějné vyhlídky jsou nenáročným příběhem o druhé šanci a lásce ženy, která už nedoufala, že se její život po ztrátě milovaného partnera zlepší... Na projektu si můžete přečíst nejen rozhovor s touto autorkou, ale také úryvek z knihy.


(Ne)skutečno je prvotinou kontroverzního autora Janiela Kaffe, který se nevyhýbá tabuizovaným tématům. Od roku 2014 sepsal již deset knih, které ovšem vyšly pouze elektronicky. Ačkoliv se tento ostravský autor hlásí především k žánru fantasy, mezi jeho knihami naleznete i tituly z reality.


Nakladatelství Epocha v roce 2017 vydalo fantasy debut Nesvatý otec, který sepsal autor Marek Dvořák. K tvorbě ho přivedlo jeho studium klasické literatury a obliba ve fantasy žánru. Na našem projektu jste měli možnost si zasoutěžit o tento román, také si můžete přečíst rozhovor s tímto autorem.


Mladá autorka Tereza Barvíková si splnila sen a vydala samonákladem svůj debut Něco si přej! o cestování v čase, který věnovala svému bratrovi. Nezahálí ani v této době, kdy se činí na vydání titulu, jenž vám jistě bude brzy představen. Vy však mezitím máte možnost zakoupit si pokračování jejího historického dobrodružství s názvem Přej si znovu!


Nové nakladatelství Literární strom vydalo v edici Knihomol v roce 2017 útlou brožovanou knížku s názvem Oběšenci jdou s námi. Jejím autorem je debutant Tomáš Lojek, který se zaměřil na méně obvyklá témata reálných povídek s tajemným nádechem.


Oblíbeným titulem se mezi recenzentkami projektu stala politická satira Operace Sněžná bouře, která se však dočkala pouze elektronického vydání. Autor Jiří Votoček vás ohromil také zajímavými odpověďmi v rozhovoru, který jsme vám v rámci představení této kvalitní knihy prezentovaly. Ačkoliv kniha vyšla v roce 2014, od té doby autor žádný další titul nevydal...



Komentáře