Debuty českých autorů II. část

Redakce projektu Podpora českých autorů přichází již s druhým článkem o debutech, které jsme vám měly možnost představit! Jak jsou na tom čeští autoři prvotin nyní? Vydali další knihy, nebo se bohužel zastavili ve své činnosti a nejspíš od nich už nic nepřečteme. My se vám pokusíme představit jejich díla tak, jak je známe.

>> Podělte se o své názory, recenze i články, které se týkají českých knih, ve skupině Čteme české knihy! Nejen blogeři, ale i běžní čtenáři nám určitě přinesou skvělé knižní tipy!

>> Sledujte nás na FB Podporujeme české autory, kde si každý měsíc můžete zasoutěžit o české tituly! Mimo to vás samozřejmě informujeme o nejnovějších recenzích, článcích atd.


Katherine Luka má neobvyklý pseudonym, díky kterému se dostala do povědomívšem čtenářkám, lačnícím po romantickém fantasy. Velmi příjemný a čtivý debut Dračí nevěsta vydalo nakladatelství Kknihy.cz, kde vyšlo také její druhé dílo s názvem Lovec věna. I tento příběh byl čtenáři a recenzenty na projektu kladně přijat. Pokud přijde Katherine Luka s další knihou, určitě nebudeme mít obavy si ji přečíst. 

S obdobným názvem prvotiny přišla v roce 2016 také Eliška Richterová, která se zaměřila na svou prvotinu Dračí princezna v obdobném akčním a romantickém duchu. Ovšem pokud se těšíte na pokračování série Dívka v ohni, tak prozatím není známé, kdy/pokud vůbec vyjde. Autorka se rozhodla pustit do nového příběhu Našeptávač, který měl být již dokončený, ale nestalo se tak. Na druhou knihu si tedy fanoušci této autorky budou muset počkat, nebo se smířit s tím, že žádná nebude...


Jiří Dittrich rozhodně neusnul na vavřínech! Se svým fantasy debutem Elementum slavil úspěch. Kniha vyšla v roce 2016 u nakladatelství Epocha a nyní na začátku nového roku se již řeší knižní obálka druhého dílu! Brzy se můžete těšit na pokračování velmi živelné a originální série. Kdo se nemůže dočkat?


Fantasy debut Erian z pera začínajícího autora Petra Malicha byl prozatím posledním dílem, ke kterému se čtenář může dostat. Je poznat, že se jedná o prvotinu, která bohužel nebyla nakladatelstvím vhodně zpracovaná, což na ní zanechalo stopy. Jelikož autor nemá oficiální stránky ani facebookový profil, těžko říct, jakým směrem se jeho literární kroky ubírají a zda se od něj ještě nějakého titulu dočkáme.


Ivana Daňhelová je na tom s oficiálním profilem či stránkou stejně jako předchozí autor. Čtenář tak nemá možnost si o ní zjistit více informací nebo se potěšit nějakým připravovaným titulem. Musí se spokojit s jejím debutem Hořké prázdniny, který vypovídá o nesnadném dětství v rozvodových rodinách...



Kontroverzní prvotina Jsi divný je někdy mylně považována za zahraniční titul, jelikož autor se rozhodl pro pseudonym Oliver Heyn. To rozhodně vyprávění neuškodilo, spíše to poukázalo na neobvyklost dané knihy, která si vás může získat, nebo naopak odradit tématem incestu. Ačkoliv Jsi divný vyšlo tištěné u nakladatelství Klika, pokračování Jsi divný II. je již ke koupi pouze v elektronické podobě.



V roce 2016 vyšel skvělý a originální cestopis Kde ženy vládnou. Autorka Kateřina Karásková na něm zapracovala spolu se Simonem Birdem a zobrazila vám ty nejúžasnější zážitky, skvěle sepsané a doprovázené interesantními fotografiemi. Kvalitní titul, který se ve vaší knihovničce rozhodně neztratí, bohužel nemá další knihu k sobě, ale věřím, že cestovatelka, malířka a autorka nás brzy nějakým svým dílem opět potěší. Kateřina Karásková se prozatím věnuje svým přednáškám, které by mnohé také určitě zaujaly. Více informací si přečtěte na oficiálních stránkách.



Tereza Mikulová je spíše recenzentkou než autorkou, ale i tak se jí podařilo vydat velmi krátkou novelu s názvem Kletba osudu. Neobvyklé pohádkové fantasy má originální prvky, i když ztvárnění pokulhává. Autorka se prozatím nezmínila o tom, že by plánovala druhé dílo, ale kdoví...


Česká debutantka Jana Brnušáková vstoupila do literárního světa se svým pohádkově záhadným titulem Královna ze Železné hory. Young adult fantasy je vhodné především pro mladší čtenáře, kteří si příběh užijí do sytosti. Jistě je potěší fakt, že letos by mělo vyjít pokračování s názvem Královna a zlatý rytíř taktéž u nakladatelství Klika jako předchozí díl.



... těšíme se u třetí části :) 



Komentáře