Recenze: ČESKÉ ZÁHADY - NAŠE AKTA X (Štěpánka Saadouni)

Podmanivá sbírka záhadologie!


Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství Černý Drak

Černý Drak na FB

Chci zakoupit titul České záhady - Naše akta X


U nakladatelství Černý Drak nevychází pouze fantasy tituly, ale také si můžete zakoupit tuto neobvyklou publikaci plnou tajemných a záhadných příhod. Autorka je sesbírala z různých zdrojů a zakomponovala je do jedné knihy. Ta se rázem stává velmi kýženou pro všechny záhadology!

Obsah vám odkrývá všechna záhadná témata, kterými se autorka postupně a věcně zabývá. Nenechává se strhnout subjektivní vlnou a poukazuje na faktické podněty. U některých textů jsou v závorce jména lidí, kteří jí svůj příběh vyprávěli. Krátké texty občas doplňují i vhodné ilustrace, které dodávají Českým záhadám to správné kouzlo. 


Úvodní slovo je krátké, což je příhodné. Zbytečné filozofování by bylo nadbytečné, protože hlavním cílem je zobrazit ty nejtemnější záhady České republiky, čehož se Štěpánka Saadouni ujala jako správná novinářka. Tou také ve skutečnosti je. Z toho důvodu je zřejmě titul tak povedeně a věcně sepsán, a to bez zbytečných slov. 


Tato publikace plná záhad obsahuje vše, co si jen záhadolog může přát. Podstatná fakta a možnosti polemizovat nad taji neodoláte. Informace, které jsou podložené i nepodložené, načež autorka upozorňuje. Vše působí velmi profesionálně, protože se vám Štěpánka Saadouni snaží s nadhledem a zápalem sobě vlastním zobrazit ty nejpodivnější i nejzajímavější záhady, které pocházejí z naší rodné země. O to podstatnější kniha českým záhadologům přijde. 


U ilustrací či fotografií, které se vztahují přímo k textu, vás někdy až zamrazí v páteři. Dokreslují skutečnost jednotlivých případů. Samozřejmě tyto vhodné vsuvky obsahují také krátký informační text, takže se nebudete ztrácet. 


Autorce se podařilo vykreslit úžasnou atmosféru, která vás díky čtivosti doprovází od začátku až do konce. V závěru, jak správně má být, je seznam použitých zdrojů literatury i internetu. Možná by neuškodilo nějaké to slovo závěrem, ale to už záleží na čtenářích, jak silně je kniha ovlivní. 

Komu bych titul doporučila? 
Všem, kteří se zajímají o záhady. Je úžasné, že taková publikace vyšla i u nás a zaobírá se pouze záhadami České republiky. Někteří záhadologové by jistě řekli, že už bylo na čase a kniha téma skvěle pojímá a předává informace dál. 


Knižní obálka: 
Zaujala mě na první pohled. To temné se krásně hodí k tématu, ovšem ten červený text anotace na zadní straně je rušivým elementem a titul tak lehce sjíždí ke kýči.



Anotace: 
Za záhadami a tajemnými místy nemusíte chodit daleko. V našich luzích a hájích najdete překvapivě mnoho podivuhodných jevů a bytostí. V nejednom hradě straší a v nejednom městě kolují zvláštní legendy. Především v našich dějinách lze najít množství podivností a záhad.
Autorka vybírá z českých záhad nejrůznější zajímavosti od poltergeistů přes upíry až po kontakty s mimozemšťany. Nezapomíná ani na tajemný původ Boženy Němcové či na největší rukopisnou knihu světa, českou Ďáblovu bibli. Poodhrňte tedy závoj tajemna a nechte se unášet našimi Akty X.

Nakladatelství: Černý Drak
Rok vydání: 2017
Žánr: Literatura faktu, Pověsti, Záhady
Edice: Tajemné jsoucno
Počet stran: 200
Vazba: pevná

Komentáře

  1. Kniha je poskládaná z internetových textů, slovo od slova, stránku po stránce. Ať žijí klávesy ctrl+c a ctrl+v! Pokud někdo, kdo umí surfovat po internetu, si knihu koupil, byla to jeho nejhloupější koupě roku.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat