Recenze: NADĚJNÉ VYHLÍDKY (Lucie Kantorová)

Román o druhé šanci na lásku


Láska bylo slovo, o které jsem zájem neměla.



Za recenzní e-knihu děkuji autorce Lucii Kantorové


Chci zakoupit knihu Nadějné vyhlídky


Tento romantický román je ten pravý na odpočinkové čtení. Podíváte se na krásy Prahy, samotné lásky i uzdravování se z velké ztráty, která hlavní hrdinku poznamenala. Očekávala jsem něco podobného, takže mě nic nepřekvapilo a byla jsem ukonejšená romantikou i rozhovory, které romantické dušičky nadchnou, ale neubíjejí.
"V posledních měsících jsem se v jedné osobě spletla dokonce dvakrát."

Styl psaní je běžný, docela čtivý a příjemný. Možná lehké odlišení by neuškodilo, ale přece jen jde o oddechovku, ke které se hodil. Autorka střídá části, ve kterých si hlavní hrdinka užívá s kamarádkou Lucy, s romantickými chvílemi, v nichž se objevuje Gabriel. Pomalu odkrývá život Kristýny a dává jí po smrti manžela druhou šanci na lásku.

Hlavní hrdinka Kristýna touží začít nový život, a tak cestuje a zastavuje se na dovolenou u kamarádky Lucy, která má dům na soukromé pláži v Malibu. Nádherné místo pro nový život, jelikož ten starý Kristýně dává zabrat. Stále se totiž nemůže vyrovnat se smrtí svého nejbližšího, a tak utíká... A jelikož Californie byla jejím snem již od dětství, nebylo pochyb, kam ji nohy zanesou.

Brzy však potkává Gabriela, který je okouzlující a vypadá to, že i jemu se Kristýna zdá atraktivní. Ona se však vzpamatovává z velké ztráty a bolest jí neustále probíjí, i když už je rozhodnutá jít dál, jak jen to jde...

Milá rodinko, právě jsem se ubytovala u Lucy a její sestry Sophie, která je moc milá. Pokoj, který mi přidělily, je nádherný, později Vám pošlu nějaké fotky. Let byl v pohodě, žádné problémy. Omlouvám se za tak krátkou zprávu, ale jsem hodně unavená. Ozvu se zase zítra. S láskou Kristýna

Kristýna pochází z Prahy. Na mě působila mile a sebevědomě, i když ji trápil život. Potřebovala změnit prostředí a u Lucy se jí to podařilo. Měla možnost rozletu a využila toho naplno. 

Lucy je kamarádka, která si žije v luxusu a ráda přivítá Kristýnu u sebe. Nebojí se o své pohodlí podělit a ukázat své přítelkyni krásy života. 

Postavy mi přišly nestrojené a uvolněně sepsané, necítila jsem nic, co by mě při čtení rušilo. Působily uvěřitelně a živě, občas dokázaly mile překvapit, ale víceméně byly předvídatelné, což je u tohoto druhu románů běžné.

"Předpokládám, že ty jsi jiný," vypadlo ze mě ironicky. Zvážněl. "Netoužím po tom. Chtěl bych normální domov, kde na mě bude čekat žena s večeří, až přijdu z práce domů."

Při čtení některých rozhovorů jsem měla trochu dojem strojenosti, jakoby se autorka zasekávala a netušila, jak zapůsobit přirozeněji. 

U této knihy jsem tušila, že půjde o poklidný a reálný příběh plný romantiky. Taková příjemná oddechovka, která ničím neurazí, ale čtenáře ani výjimečně nepřekvapí. Poklidná linka mě bavila, ale byla jsem ráda, že se Kristýna zaobírala svým žalem. Děj to ozvláštnilo.

Náš první opravdový polibek. Neuvěřitelné! Ale co Daniel? Co jsem provedla! Teď není správná chvíle na zpytování svědomí!

Způsob, jakým autorka vylíčila její emoce i myšlenky v období, kdy pro ni nebylo snadné přijmout novou lásku, se mi líbil. Nebylo to přehnané. Pocity v knize na mě sice moc nezapůsobily, ale cítila jsem z nich upřímnost a vážím si toho, že autorka své čtenáře nechtěla ždímat srdceryvností. 
Z autorčina vyprávění jsem cítila, že je na naše hlavní město opravdu hrdá a dokázala mě zaujmout svým líčením. Procházka po Praze stála za to, mě osobně zaujala nejvíce. :o)

"Slyšela jsem, že Praha je úžasné, historické město, je to tak?"

Na prvotinu české autorky to byl hezký příběh. Snažila se vyhnout opakujícím se slovům a dodat knize nádech opravdovosti. Já jsem sice náročnější čtenářka, ale příjemně jsem si u Nadějných vyhlídek odpočinula. 

"Jen si pamatuj. Budu na tebe čekat a ať se rozhodneš jakkoliv, budu tě stále milovat."

Nekomplikovaný příběh o lásce přijde vhod všem zamilovaným dušičkám, které nehledají nic složitého a touží si u knihy odpočinout.

Domov totiž není místo, kde bydlím, ale místo, kde mi rozumějí.

Knižní obálka: 
Tak ta na mě opravdu nepůsobí dobře. Dala bych přednost něčemu jednoduššímu. Takhle to vypadá, že někdo nešikovný dělal obrázek v programu malování.




Anotace: 
Kristýna začala cestovat, aby utekla před bolestivými vzpomínkami. Ani tři roky po úmrtí svého milovaného manžela však není srovnaná se situací, do níž se dostala. Pečlivě si udržuje masku lhostejnosti a nikoho k sobě blíž nepustí. Vše se pomalu mění. Až díky Gabrielovi a Lucy se Kristýna vzpamatovává a probouzí z netečnosti. Je ale rozpolcená mezi navracející se silou k životu a pocitem zrazení. Dokáže se smířit s minulostí? Zvládne se znovu postavit na nohy a být šťastná? Nadějné vyhlídky jsou typickým romantickým příběhem.

Nakladatelství: Lekmoty
Rok vydání: 2015
Žánr: Romány, Literatura česká
Počet stran: 189
Formát: PDF

Komentáře