Recenze: VELKÉ HOLKY A SEX - Helena a Klaudie, Kamarádky z Letné

Kniha, díky které nahlédnete do mysli dvou kamarádek, které si s ničím rozhodně neberou servítky.




Tato kniha byla součástí prvního výběrového řízení, ve kterém se snažíme podpořit českou literární scénu tím, že rozesíláme recenzní výtisky, které jsme do Světa mezi řádky zakoupily samy, nebo je dostaly od spolupracujících autorů. 

Dílo Velké holky a sex recenzovala blogerka Book Girl z blogu My Book World. Děkujeme za recenzi i ochotu podpořit české spisovatele. Nyní máte možnost si přečíst, jak na ni zapůsobil tento román! 


***

Helena a Klaudie, dvě kamarádky, které píší do novin články ze života a z milostného života. Na začátku knihy se dozvídáme, jak se vůbec k tématu jejich článků dostaly - a to díky možnosti založení blogu o intimních záležitostech, který měl nakonec takový úspěch, že se z jejich příspěvků poskládala tato kniha.

Kapitoly jsou na přeskáčku věnované Heleninému nebo Klaudinému příspěvku a v některých je i popisován jejich společný rozhovor, při kterém řešily své nejnovější trable s láskou. 
Vše řeší bez obalu a příkras, což přispívá na čtivosti a zábavnosti. Styl jejich psaní je odlehčený a stránka za stránkou utíká jako voda, takže knížku stihnete přečíst za pár hodin (a to i proto, že ji nebudete chtít díky jejímu náboji odložit).

Když jsem se do knihy pouštěla vůbec jsem netušila, co na mě bude čekat. Nevěděla jsem jakou formou bude celkové téma zpracované a musím se tak přiznat, že jsem byla velmi mile překvapena. 

Autorky v jednotlivých článcích probraly mnoho situací a problémů, které v životě určitě potkalo nebo potká každou ženu. A ačkoliv měla každá jiný věk i životní status v důležitých věcech se vždycky shodly a dokázaly si perfektně poradit.

Jejich myšlenky a hlášky byly naprosto geniální - přesně vystihly ženskou náturu, takže jsem se od začátku až do konce knihy skoro nepřestala smát.

Pokud máte chuť se zasmát a přečíst si něco odlehčeného, tak dejte "Velkým holkám" šanci, jejich vtip a inteligentní humor vás totiž rozhodně dostanou.




Anotace: 
Odvážné? Provokativní? Zábavné? Poučné? Určitě všechny tyhle charakteristiky snesou příběhy vyprávěné v knize Velké holky a sex. A co je nejdůležitější: často při čtení budete mít pocit, že jsou vaše vlastní. Vždyť která žena neřeší, jak najít a poznat toho pravého? Anebo jak se vyhnout manželskému stereotypu. Jak najít chvíli pro sebe, když je na všechno sama a doma na ní nečeká nikdo jiný než dorůstající děti. Jak v náruživém milenci včas odhalit naprosto nevhodného budoucího manžela. Jak se vyrovnat s vlastním selháním. Nebo se zradou někoho, komu věřila. Anebo jen, jak si užít božský sex.

Ale pozor: šanci přečíst si Velké holky a sex mají i muži. Potom snad konečně pochopí, jak o nich ženy smýšlejí a co od nich čekají. Co je na nich přitahuje a co odpuzuje. Vlastně každý muž, který nechce, aby mu ujel vlak, by měl být poznatky z téhle knihy vybavený.

Možná jste už pochopili, že autorky Helena a Klaudie se nezastavily před ničím. Asi proto chtějí zůstat v utajení. Někdy to totiž s odvahou snad až přehánějí… 


Nakladatelství: Práh
Rok vydání: 2011
Žánr: Povídky, Literatura česká
Počet stran: 160
Vazba: vázaná


Komentáře