Profil: Chorche Damián Sobegh


E-mail: Sobegh@seznam.cz

Co o sobě autor prozradil?
Narodil jsem se v roce 1965 v Praze. Do šuplíku si průběžně píšu celý život, systematičtěji jsem začal tvořit po roce 2005. První knihu (e-kniha Japonská zahrada. A taky soutěž) jsem vydal v roce 2011, další dvě (e-knihy Zase o kus blíž Peklu, Proč nemám rád svátky a jiné dny) v roce 2014. Nemám žádný literární ani spisovatelský vzor (což nechci, aby vyznělo hanlivě a namyšleně), vědomě se nesnažím nikoho napodobovat. Píšu tak, jak si myslím, že nejlépe vyjádřím to, co vyjádřit chci.


Co můžete očekávat?
  • Rozhovor
  • Úryvek



Díla:

Zase o kus blíž peklu




Anotace: 
Zase o kus blíž Peklu je příběh z dnešních dnů. O lásce, touze, naději, radosti… O tom, že jsou předem odsouzeny k neúspěchu… A současně je to příběh o strachu ze smrti a snaze ho překonat tím, že se člověk se smrtí sblíží… Podlézá jí… A také je to příběh o nervozitě pramenící z čekání na to, až ta neodvratná jistota přijde… Jak to čekání vyplnit?
Podtitul knihy Leporelo o Smrti. A trochu o fotbalu. spojuje zdánlivě nemožné, ale slibuje čtení plné příměrů a podobenství. Tím hlavním, čemu se autor v novele poskládané z volně plynoucích úvah věnuje, je život, ale zejména Smrt, která ho obklopuje, a také láska, v níž (řečeno fotbalovou terminologií) prohrává vysokým skóre.

Nakladatelství: Bohém
Rok vydání: 2014
Žánr: Román, Novela
Počet stran: 103

Proč nemám rád svátky a jiné dny



Anotace: 
Můžete začít na Eigeru, ale počítejte s tím, že skončíte v Pekle. Pokud byste začali v Pekle, můžete propadnout iluzi, že Eiger se dá zdolat. Můžete cokoli. Stejně ale nakonec skončíte v Pekle... Začal bych Eigerem. Člověk pak aspoň ví, do čeho jde.
Kniha s podtitulem Severní stěnou Eigeru je druhou částí dvojknihy a volně navazuje na první díl s názvem Zase o kus blíž Peklu. Hlavní hrdina, autorovo alter ego, se tentokrát rozhodl usilovat o kolegyni Inge. Podaří se mu ji přesvědčit, že on je pro jiný než pracovní vztah ten pravý?

Nakladatelství: Bohém
Rok vydání: 2014
Žánr: Novela, Román
Počet stran: 96


Japonská zahrada. A taky soutěž 



Anotace:
Podle některých názorů japonská zahrada hladí svojí spořádaností a dokonalostí, ale zároveň děsí tím, co se může skrývat pod povrchem. A duše našeho hlavního hrdiny je právě takovou japonskou zahradou. Je vůbec dobře nahlížet pod povrch? 
„…Kdyby se mi to podařilo napsat, třeba by to mohla bejt taková bible pro stejně nadaný spoluobčany. Že by si řekli: Krucinál, nejsme v tom sami. Nebo memento pro rodiče, aby si řekli: Bože, to nesmíme dopustit, aby naše dítě takhle dopadlo… Vlastně by to moh bejt takovej můj odkaz lidstvu.“

Nakladatelství: Bookanýr
Rok vydání: 2011
Žánr: Novela, Román
Počet stran: 102

Komentáře