SOUTĚŽ o tři vánoční fantasy balíčky

Fanoušci fantastiky, jestli chcete mít pod stromečkem kvalitně naježíno, zbystřete! Ve spolupráci s autorkou Miladou Střítězskou jsme pro vás připravili tři balíčky, z nichž každý bude obsahovat všechny dosud vydané díly fantasy série Ilusie

Na našem webu jsme prozatím recenzovali první dva díly, ale už na začátku příštího roku se dočkáte recenze třetího, který vyšel během listopadu.

RECENZE:
Ilusie I. – Harfeníci severu
Ilusie II. – Dědicové Tuonely


* * *


Harfeníci severu (Ilusie I.)
Sever zní rytmem... Rytmem harf a dunících sobích stád, rytmem šamanských bubnů a rytmem války. Civilizovaný svět už dávno zapomněl na to, že na severu žijí lidé. Lidé s podivnými zvyky, ještě podivnější řečí a touhou po svobodě. Civilizovaný svět by rád seveřany zkrotil a využil bohaté zásoby dřeva země, která vlastně ani nemá jméno. Fakt, že civilizaci jede na sever reprezentovat princezna ilusijská, možná nic nezmění. A možná změní všechno.
První část osmidílné fantasy série, ve které se prolínají motivy národního finského eposu – Kalevaly, vychází z finských lidových příběhů, z historie a kultury země tisíců jezer i z její hudby. Finsko se v příběhu stává bájnou Alateyou a jeho cesta k samostatnosti, k vzniku svobodné země a vlastnímu sebeurčení je skrytá v příběhu se zdánlivě pohádkovým laděním.


Dědicové Tuonely (Ilusie II.)
Smrt není opakem života. Opakem života je neživot, neexistence, prázdnota. Smrt je ve skutečnosti stejně živá jako život sám, protože je jeho součástí, a to, co se děje v Tuonele, podsvětní říši, děje se i na zemi.
Severští hrdinové tentokrát stojí před záhadou vlastní rozpolcené duše a před branou, která se otevírá do neznámého světa plného nástrah.
Román s fantaskními prvky, inspirovaný finským eposem Kalevalou, vypráví příběh mystické cesty člověka do vlastního nitra, kde se rozkládá krajina bájné Tuonely.
Dokáže Sarai najít tu správnou cestu a odpovědi na otázky, které pro ni připravil nejtěžší okamžik jejího života? Dokáže projít branou dřív, než se pták letící ze severu dotkne jedním křídlem oblohy a druhým zamete hladinu?


Probuzení Louhy (Ilusie III.)
Obrovská plocha severského moře ukrývá prastaré legendární netvory. Z hlubin lidských vztahů se ale vynořují mnohem děsivější přízraky. Jak se vyrovnají hrdinové příběhu s novými okolnostmi ve svých životech, s cestami do neznáma a neprobádanými místy na mapách? Nový příběh Ilusie se věnuje vztahům mezi otci a syny, mezi lidmi, kteří se navzájem odcizili a hledají k sobě cestu. Na většině cest ale leží sníh a jiné vedou napříč Tursovým mořem. Třetí román s fantaskními prvky, inspirovaný finským eposem Kalevala, sbírkou Kanteletar a severskými legendami, zavede čtenáře opět do země tisíců jezer. Šamanské bubny probudí tajemné lesní tvory, a zatímco země bude šeptat o původu draků, na moře vyplují lodě, mířící k vzdáleným břehům míst, která zatím nebyla objevena.





Máte chuť si zasoutěžit o sérii Ilusie?




  • Dejte like FB stránce série Ilusie.
  • Dejte like soutěžnímu příspěvku na naší stránce Čteme české autory.
  • Sdílejte soutěžní příspěvek do veřejných skupin na Facebooku. 
  • Do komentáře pod soutěžní příspěvek na naší stránce Čteme české autory napište, co je kantele.


Podmínky soutěže: 
Soutěž trvá od 3.12. do 9. 12. 2020
Soutěže se mohou účastnit čtenáři s doručovací adresou v ČR. 
Výtisky do soutěže věnovala autorka Milada Střítezská, která výhry odesílá ve lhůtě jednoho měsíce.
Výherci budou vylosováni prostřednictvím online generátoru náhodných čísel. 
Pokud se výherci do 72 hodin od vylosování o svou výhru nepřihlásí, losování proběhne znovu.


Komentáře