SOUTĚŽ nakladatelství Portál o pohádkový titul Husa Líza!

nakladatelství Portál vychází jak zahraniční, tak české publikace. Na webu nakladatelství naleznete nejen informace o vydaných knihách, ale také nabídku pedagogických seminářů, časopisů a v neposlední řadě také e-shop, na kterém zakoupíte nové i starší tituly. Knižní novinky, které jsme vám již představovali prostřednictvím recenzí, věnovalo nakladatelství Portál do soutěže a vy si nyní můžete zasoutěžit o poslední soutěžní titul!

Autor a ilustrátor Petr Horáček má na svém kontě již množství lákavých pohádkových knih pro děti. Velmi oblíbený je jeho titul Husa Líza (recenze). Na stránkách Portálu si můžete přečíst také rozhovor se spisovatelem.

Husa Líza by moc chtěla být jiná než ostatní husy. Chtěla by umět klapat zobákem tak silně jako tukan, plavat jako tuleň a skákat tak jako klokan. Ale když se pokusí zařvat tak silně jako lev, pochopí, že být jednou z davu taky není tak špatné. Veselý i poučný příběh pro předškoláky s originálními ilustracemi autora. Husa Líza je nejprodávanější knížkou Petra Horáčka, vyšla v několika formátech, v několika zemích a byla i animována. Více o knize si můžete přečíst v článku nakladatelství Portál, kde je k dispozici také ukázka, včetně pestrých ilustrací.

V této druhé soutěži nakladatelství Portál se soutěží o výtisk knihy Husa Líza, 

která svým krásným námětem zaujme menší i větší čtenáře!






Pohádkovou knihu Modrá hodina (recenze) napsala Alžběta Dvořáková, která příběh, která příběh velmi pěkně rozproudila svou fantazií, a děti se tak mohou lehce bát i nadšeně sledovat fantastický příběh, jenž se jim odehrává před očima. K lepší představivosti jim dopomohou také krásné barevné ilustrace, laděné do tmavších barev. 

Že má děda, ke kterému přijeli sourozenci Eliška a Martin na prázdniny, na půdě netopýry, to ještě není nic zvláštního, i když, hlavně pro Elišku, to není nic lákavého. Jenže když se záhy ukáže, že s netopýry bydlí i malý modrý dráček... To už zvláštní být začíná. Co je zač? Kde se tam vzal? A jakto, že - mluví lidskou řečí? Záhad přibývá a dobrodružství na sebe nenechá dlouho čekat! Více o knize si můžete přečíst v článku nakladatelství Portál, kde je k dispozici také ukázka, včetně poutavých ilustrací. 


Kluci netančej (recenze) je neocenitelný příběh pro děti, který se zabývá genderovými stereotypy a předsudky. Pomůže dětem získat odvahu vydat se vlastní cestou.   

Děj knížky Kluci netančej! je situovaný do současné Prahy, vystupují v něm obyčejní školáci s láskou k baletu, kteří jsou pro svou vášeň ochotni leccos obětovat. Tomáš a Kristýnka chodí do baletního souboru a připravují se na soutěž. Během třítýdenní přípravy poznávají jeden druhého, ostatní děti, vedoucí v souboru, a hlavně sami sebe, svůj vlastní charakter. Do příběhu se zapojuje také trenérka Saša a Tomášova maminka, obě bývalé tanečnice. Příběh vrcholí napínavou scénou na baletní soutěži. Více si můžete přečíst v článku nakladatelství Portál, kde je k dispozici také ukázka včetně krásných černobílých ilustrací. 

  • Sdílej tento příspěvek na FB Čteme české autory
  • Do komentáře označ čtenáře, který má v oblibě publikace z nakladatelství Portál!


Podmínky: 
  • Soutěž trvá od 11. 11. 2019 do 15. 11. 2019.
  • Soutěže se mohou účastnit čtenáři s doručovací adresou v ČR. 
  • Soutěž sponzoruje nakladatelství Portál, které také výhru zasílá. 
  • Losování proběhne prostřednictvím online generátoru náhodných čísel. 
  • Pokud se výherce do 72 hodin od vyhlášení výsledků o svou výhru nepřihlásí, losování proběhne znovu.


Komentáře