Recenze: O EXPOZICI (Pavel Kohout)

E-kniha pro všechny nadšené fotografy 



Za recenzní e-knihu děkuji nakladatelství KKnihy.cz
Chci zakoupit tento titul


Pavel Kohout pod vlastní nakladatelskou značkou KKnihy vydal už několik svých e-knih, patří mezi ně např. titul Prodej to nebo Povídky. Začátkem tohoto roku vyšla autorovi kniha Les Bor v edici Původní česká detektivka u nakladatelství Moba. Pavel Kohout je také samozřejmě fotograf, proto napsal elektronickou knihu O expozici.

Ukázka ze strany 30



Možná jste četli spoustu jiných knih s podobným tématem, každopádně tahle se podle mě od ostatních trochu liší, protože je napsaná formou rozhovoru. Začínající fotograf klade otázky tomu zkušenějšímu, tedy autorovi knihy. Informace, které Pavel Kohout čtenářům předává, jdou proto snadno a dobře pochopit, také proto, že je e-kniha napsaná velmi jasně a stručně. 

Ukázka ze strany 31

Název vystihuje celou knihu, je prostě o expozici. Jak nastavit čas, clonu, co je obecně expozice, jak přistupovat k fotografování, tohle vše a několik dalších věcí se v knize dozvíte. 
Na konci jsou také uvedeny praktické příklady, kde autor u konkrétních fotografií vysvětluje, jak snímek vyfotil, co na foťáku nastavil apod. Klidně by těchto ukázek mohlo být více, jelikož já jsem díky tomu dokázal lépe pochopit určité věci. 
Ukázka ze strany 34

E-kniha je určena pro všechny nadšené fotografy, spíše tedy pro nás, ty amatérské, v e-knize jsou opravdu popsány jen základy. I když si myslím, že několik nových rad a spoustu inspirace z ní načerpá úplně každý. 

Ukázka ze strany 37


Recenzent: Patrik Kříž


Anotace: 
Kniha se zaměřuje prakticky na všechny, kteří by rádi pochopili princip expozice a měli následně svou zásluhou lepší fotky. Čtivou formou rozhovoru Vás kniha provede základními i doplňkovými otázkami expozice, vysvětlí Vám nejen pojmy a informace o nastavování času a clony, ale zodpoví Vám i užitečné dotazy z praxe. Vše je psáno velmi stručně a srozumitelně pro snadné a rychlé pochopení. Nechybí ani obrazová příloha s komentářem konkrétních nastavení a hlavně zdůvodněním. Pokud fotíte, určitě Vám kniha pomůže posunout se trochu dál.

Nakladatelství: KKnihy.cz
Rok vydání: 2014
Žánr: literatura naučná, hobby
Počet stran: 78
Formát: epub, mobi, pdf

Komentáře