SOUTĚŽ o dva výtisky románu z dob vlády Železné lady


Zasoutěžte si o další knížku z nakladatelství Klika, která se ideálně hodí jako společnice na dovolenou nebo prázdniny. Miláček Anglie od V. R. Macha vám určitě zpříjemní nejen letní dny.



Co o knize říkají jiní?

„Poutavý, svižně vyprávěný příběh plný neotřelých zápletek a nečekaných rozuzlení rychle zaujme čtenáře svou osobitou spontánností. Autor se v románu dovede s humorem a ironií podívat na více či méně důležité stránky lidského života. V rámci žánru literatury pro volný čas jde o kvalitní knihu, již doporučuji k přečtení,“ Ivan G. Bressl, publicista, Londýn



* * *


Anotace:
Kniha Miláček Anglie poutavě vypráví dramatický příběh z doby, kdy Velké Británii vládla pevnou rukou Železná lady. Tehdy spřízněné rody yorkshirských Duncanů a londýnských Gregorů, jejichž předek přišel kdysi z Čech, uzavřou po letech nedůvěry nové spojenectví. Do čela mocného klanu, který se chce dostat mezi nejbohatší uskupení v zemi, se postaví dva muži: záhadný Richard, XI. lord z Duncanu, a vlivný poradce premiérky Charles Gregor. Oba vedou neochvějně své lidi na cestě za vytčeným cílem. Když se zdá, že dosáhli až na vrchol londýnské společnosti, zasáhne do děje Charlesova dcera Patricie. Půvabná studentka z Cambridge se za zvláštních okolností ocitne koncem roku osmdesát devět v rozbouřené Praze. Zde si projde ona i její čeští přátelé těžkou životní zkouškou. Vše nasvědčuje tomu, že v ní obstáli. Brzy se však ukáže, že následky pražského pobytu mladé Angličanky jsou pro další osud rozvětvené rodiny velmi závažné… Pomoci může jediná osoba – britská královna Elisabeth.





Máte chuť si zasoutěžit o výtisk knížky Miláček Anglie?


  • Sdílejte soutěžní příspěvek do veřejných skupin na Facebooku. 
  • Do komentáře pod soutěžní příspěvek na naší stránce Čteme české autory napište správnou odpověď na soutěžní otázku: Děj románu nás často zavede do hrabství Yorkshire. Kde se zmiňované hrabství rozkládá?
      • a) na severu Čech
      • b) v Severní Koreji
      • c) na severu Anglie



Podmínky soutěže: 
Soutěž trvá od 24. 5. do 30. 5. 2020.
Soutěže se mohou účastnit čtenáři s doručovací adresou v ČR. 
Výtisky do soutěže věnoval autor V. R. Mach, který výhry odesílá ve lhůtě jednoho měsíce.
Výherci budou vylosováni prostřednictvím online generátoru náhodných čísel. 
Pokud se výherci do 72 hodin od vylosování o svou výhru nepřihlásí, losování proběhne znovu.



Komentáře