Rozhovor s Lydií Strong II.: „Vše je představivost. Ale na sexuální scény jsem se musela poptat...“

Na projektu Podpora českých autorů už jste si měli možnost přečíst recenzi prozatím posledního LGBT New adult románu Bunny. Spisovatelku Lydii Strong už jsme vám představily v první části rozhovoru a nyní vás čeká část druhá, která se zaměřuje na budoucí tvorbu, již autorka plánuje. Nač se tedy čtenáři a čtenářky, které mají v oblibě gay romance a náměty jdoucí až na dřeň, mohou těšit?



Který ze svých románů máte nejraději? Nebo je naopak máte v oblibě oba a každý jiným způsobem? 

Nejraději mám ten, který zrovna píši nebo čtu. Jednu dobu jsem se nerada vracela k Na krev, protože mi připomínal tehdejší události, ale teď už jsme se zase smířili :D. 


Vaše romány mají vždy co nabídnout, ale bohužel jim chybí řádná korektura, která by poukázala na opakující se slova, některá krkolomná souvětí a gramatické chyby. Máte korektorku, nebo se sama pokoušíte se o titul postarat?

Korekturu má na starosti vydavatelství. Pokud by někdo od vás dělal práci korektorky, ráda bych se s ním domluvila na spolupráci. I já vím, že je to potřeba. 


Otázka, která mě zajímá nejvíce. Plánujete svůj třetí román? Pokud ano, můžete nás trochu navnadit?

Plánuji :D, jen nevím jaký. Mám rozepsány další knihy a nemůžu se rozhodnout, která půjde další.

První z nich je příběh o Keyovi a Nikolasovi, což jsou vedlejší postavy z knihy Na krev. Tato kniha byla napsána úplně první a Tim v ní byl pouze vedlejší postava. Nějak si ale vydobyl svoje místo a vlastní knihu. V knize, která ještě nemá svůj název, je  seznámení a sblížení Nikolase a Keye.

Druhou by bylo pokračování Na krev. V první knize nebyly všechny věci vyřešeny a Tim má před sebou ještě dlouhou cestu. 

Třetí kniha by byla o Rushovi. Nějak se mi nechce od Bunnyho odcházet. :D
Nebo něco naprosto nového, co se teprve rýsuje. Tam se hlavní postava nechce smířit se svojí homosexualitou a vztahem s klukem, který mu to navíc ani neusnadňuje. Knih mám rozepsaných více, jelikož píši už delší dobu. Jen jsem je prostě nevydávala. Čtenáři mi můžou hodit do komentářů nebo do zpráv svoje přání, který román by chtěli vydat dříve :D. 


Píšete podle své představivosti, nebo jste se nechala někde inspirovat, či máte inspiraci přímo dle skutečných událostí?

Vše je představivost. Ale na sexuální scény jsem se musela poptat :D, protože sex mezi dvěma muži jsem opravdu nezažila :D. Naštěstí mám pár přátel (děkuji T. a S.), kteří mi vše objasní a nevadí jim ani moje všetečné otázky. 


Kterou ze svých postav máte nejraději a proč?

Asi Keye. Čtenáři ho moc znát nebudou, jelikož byl vedlejší postavou knihy Na krev, ale já ho mám moc ráda. Pořád se usmívá, i když s ním život občas zamete, a nenechá se odradit od svého cíle. 


Může vás čtenář najít někde na literárních serverech, aby si od vás přečetl třeba povídky, které jste psala ještě před románem Na krev, nebo naopak po něm a nejsou vydané? 

Ne, žádné povídky nikde nemám, ale je to zajímavý nápad. Určitě nad tím pouvažuji. 



Komentáře