Kam pro sci-fi a fantasy... VIII.

Znáte nakladatelství Fragment? Vydává především zahraniční tituly, ale občas se v jejich edičním plánu objeví i dílo českého autora! Jedná se především o sci-fi a fantasy, ale dokonce i o pohádky.




Na projektu je Fragment známý díky mladé a talentované spisovatelce Lence Dostálové, která u nakladatelství vydala již několik titulů. Přiblížily jsme vám její fantasy debut V pasti, který je zkřížením několika zajímavých prvků a navazuje na něj pokračování Na útěku, kterému jste mohli prostřednictvím Startovače přispět a získat tak ke knize něco navíc. Na projektu dokonce probíhala kampaň na podporu tohoto knižního světa. Série Dcery světla a temnoty mají úplně jiný námět, který je mnohem magičtější, ale také se setkáte s akčností. Démon stínů a Labyrint osudu jsou čtenáři velmi dobře přijímány a mnozí z vás se už nemohou dočkat pokračování!

  


 


Letošní novinkou Fragmentu se stává neotřelá fantasy s krásnou ilustrací. Z kouře a kamene vydala autorka Alžběta Bílková, výherkyně soutěže Hvězdy inkoustu, kterou nakladatelství každoročně pořádá. Brzy vás i my informujeme o této knize, kterou právě recenzuje naše recenzentka. Nejsem si jistá, jestli autorka plánuje pokračování, ale podle komentářů si ho čtenáři více než přejí!



Znáte young adult titul Hektorka a její vesmírné dobrodružství od autorky Veroniky Francové? Jedná se o humornou četbu pro děti, která má prý inspiraci v zahraniční tvorbě, ale pokud jste onen zahraniční počin nečetli, zřejmě si ničeho ani nevšimnete. A pokud jste si tím jistí, nejspíš se vám i s ohledem na to nebo právě proto bude kniha líbit ještě víc. 

Urban fantasy Kaziměsti je prvotinou českého autora Martina Bečana, který si originálně pohrál nejen s námětem, ale také dalšími podstatnými prvky knihy. Ovšem od té doby, co autor opustil své město, už jsme od něj prozatím nic dalšího neviděli. Dočkáme se ještě někdy?

 


Autor David Šenk vydal u nakladatelství Fragment dva své fantasy romány se zajímavým námětem. Poslední z Aporveru a letošní novinku prequel Srdce Aporveru. Nejspíš máte pocit, že už jste o románu někde slyšeli a nebylo to z literární scény. Máte úplnou pravdu, Poslední z Aporveru byl zfilmován a snad tento rok by měl vyjít. Zda se jedná o film podle knihy Davida Šenka, nemohu ani potvrdit, ani vyvrátit, protože informací o tom není mnoho, a tak zbývá jen bádat dál. Mimo Fragmentu vydal autor svá díla i u Epochy.

 

Knižní tip

Tím se stává titul Lenky Dostálové. V pasti obsahuje zajímavý děj spletený z několika působivých námětů. Hlavní hrdinka je křížencem Bruce Leeho a Chucka Norrise a ačkoliv dávám přednost hrdinům, tak i přesto si snadno Layla vydobyla místo ve fantasy sféře!



Komentáře

Okomentovat