Kam pro sci-fi a fantasy VII.

Nakladatelství Gorgona vás na svých webových stránkách přivítá citátem: Fantastika originální, vtipná a netuctová. Prozatím nemají knihotéku příliš obsáhlou, vydali pouze čtrnáct titulů, ale rozhodně od vydavatelství můžeme očekávat další.



Nakladatelství Gorgona,

se nezaměřuje pouze na české autory, ale také na ty zahraniční. Naleznete mezi nimi spisovatele polské, slovinské i americké národnosti, ale já se vám v projektu snažila zobrazit ty, kteří by mohli zaujmout čtenáře českých knih. 

Zakázané slovo je antologií povídek o alternativní historii. Devět českých a slovenských autorů vyšlo z literární soutěže Tovaryši kalamáře jako vítězové a jejich příběhy změnily dějiny na něco neobvyklého a působivého. Jestli máte v oblibě kreativní konce, tak sbírka rozhodně bude stát za to.


U nakladatelství Gorgona Books vydala svůj debut s názvem Noční labuť česká autorka Zuzana Hartmanová. Její ponuré fantasy z magického světa je čtenáři velmi dobře přijímáno. Pokud máte v oblibě hrdinky, které se ničeho nezaleknou a umí si jít za svým, tak Nix, která se narodila s vlohami pro černou magii, vám nejspíš učaruje. Zuzana Hartmanová už dopsala druhý díl, těšíte se na pokračování?



Autor Jan Kravčík se v nakladatelství zabydlel se svou ságou Letopisy Vukogvazdské družiny. Vyšly již čtyři díly, které jsou zajímavé dobrodružnými příběhy jednotlivců s originálním humorem.



S ohledem na malý počet knih se vyhnu knižnímu tipu, nemělo by to zrovna smysl, jelikož vše je již zmíněno výše. Ale určitě nám napište, pokud jste četli některé z výše zmíněných a jak na vás zapůsobily.


Bonusová soutěž


Který fantasy titul z české literární scény bys čtenářům doporučil ty? 


Odpověď na otázku napiš do komentáře a nezapomeň připsat kontakt, na který tě v případě výhry máme kontaktovat. Pokud nechceš uveřejňovat kontakt, napiš svou odpověď do komentáře příspěvku na FB Podporujeme české autory.

Podmínky soutěže: 
* Soutěž trvá od 17. 05. 2018 do 19. 05. 2018.
* Soutěž sponzoruje projekt Podpora českých autorů.
* Soutěže se mohou účastnit pouze čtenáři s doručovací adresou v ČR.
* Losování proběhne formou online generátoru náhodných čísel. 
* Pokud se výherce o výhru nepřihlásí do 72 hodin, losování proběhne znovu.



Komentáře

  1. diky za info, jsem nevedela ze Nocni labut bude mit pokracovani :-O

    OdpovědětVymazat
  2. Abych se přiznala, tak jsem asi žádnou českou fantasy necetla,i když vlastně teď si vzpomínám že asi dva roky zpátky,jsem četla Na cestě po galaxii od Davida Strnada. Nebylo to sice nic wow, ale příběh byl napsany velmi dobře a doporučila bych jej i dalším čtenářům. Jinak ale pokud mohu použít slova přítele, z jeho strany bych doporučila Mycelium, poslouchal sice audioknihy, ale byl z nich opravdu nadšený!! :)
    email: rossettinks@gmail.com

    Mějte se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Teď přemýšlím, kterou fantasku jsem vám ještě nedoporučila, případně kterou neznáte, abyste z toho mého doporučování taky něco měly :D Zkuste třeba knihy paní Rečkové. Třeba Nezdejší.
    mail: nikolaoss.trojtecka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Za sebe doporučuji cokoliv od Karolíny Francové - výjimečná spisovatelka fantasy a sci-fi.
    elisalenulka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Cokoli od Františka Kotlety (jen to nesmí číst útlocitné povahy :-D)
    klara@tyrkysovaknihovnicka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a ještě jsem chtěla napsat, že Noční labuť vypadá moc lákavě!

      Vymazat
  6. Naposledy jsem četla z české literární tvorby Ydris a tato série má dobře našlápnuto. :)
    spisy.jedne.knihomolky@seznam.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat