Plníme výzvu 2017 (Veru)

Úkol zněl jasně! Splnit knižní výzvu projektu Podpora českých autorů, resp. alespoň se o to pokusit. A tak Vám níže předkládám svůj seznam 20 knih z té lehčí varianty,  které jsem za tento rok přečetla. Klobouk dolů před těmi, kteří se pustili do varianty těžší, máte můj upřímný obdiv.

Mám-li to shrnout, letošní rok byl u mne víc než kdykoliv jindy ve znamení českých knih. A ano, může za to i fakt, že jsem začala pracovat pro projekt. Nenechte se však zmýlit, české autory jsem četla vždy, ač pravda, byli trochu v menšině oproti těm zahraničním. Ale dost bylo řečí, na řadě jsou činy. Pojďme se tedy podívat, jak jsem si vedla.



9. Adam Chromý - Rekviem za Pluto 
12. Jsem ostuda! :-)
13. Jsem ostuda! :-) 
14. Jiří Žáček - Krysáci
16. Veronika Matysová - Pouštní včela
17. Jsem ostuda! :-)
18. Simona Monyová - Sebemilenec
20. Zdeněk Jirotka - Saturnin

Jak vidíte, výzvu jsem celou nesplnila! Nepřekvapily mě však žánry, které jsem nepokořila - básnická sbírka, sbírka povídek a erotický román. Celkově tyto žánry na mém čtenářském kontě příliš nenajdete, a tak se není čemu divit.  Příští rok se snad polepším...

Tak co? Je to na pochvalu, nebo se mám spíše stydět?


Komentáře

  1. Výborný:-) smekám, dříve jsem taky četla vše, co se mi dostalo pod ruku. Ale bohužel teď(se 3 detmi) jedem převážně v pohádkách :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji. :-) To je výběr těch nejlepších českých titulů, co jsem za rok 2017 přečetla. Celkem mám těch českých na kontě 32 z celkově přečtených 63 knih. :-) Pohádky jsou faaajn, taky se těším, až je budu předčítat. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem ostuda - tak to je bomba přiznání. Letos to pokoříme, držím nám palce.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat