Vánoce 2017 s českými knížkami

My recenzentky z projektu Podpora českých autorů jsme byly celý rok velmi hodné a prezentovaly českou literární scénu, jak nejlépe jsme uměly. Proto mám pocit, že bychom si nějaký krásný knižní dáreček pod stromeček určitě zasloužily.

Píšete Ježíškovi? I my jsme napsaly! Mám radost, že vám mohu představit náš vánoční seznam českých knih! Chcete se i vy pochlubit svým vánočním seznamem knižních přání nebo přímo knižními dary? Klidně jej sdílejte do skupiny Čteme české knihy!


Přejeme veselé Vánoce a krásné prožití vánočních svátků! 





Pod stromečkem bych ráda našla... Vlastimil Vondruška – Vzpoura goliardů, Jan Bauer  Ďábel Valdštejn. Oba autoři jsou mými oblíbenci, miluji jejich historické romány, u kterých si vždy odpočinu a pobavím.



Já bych si přála dostat knížku Hana od Aleny Mornštajnové. Včera jsem byla na jejím autorském čtení a teď ji chci ještě víc než předtím. Paní Mornštajnová je moc sympatická a povídání o Haně a jejích dalších knihách bylo moc krásné. Ráda bych si také chtěla přečíst knihu Měj mě rád/a od Markétky Hejkalové. Už jen proto, že má skvělou anotaci a takové romány mě lákají.



Jelikož si objednávám knížky sama, už teď můžu se skoro stoprocentní jistotou říct, že pod stromečkem najdu dvě novinky od Petry Soukupové. Dětskou knížku s ne zrovna dětským názvem Kdo zabil Snížka a pak román, který je s touhle knížkou určitým způsobem provázaný, ale jedná se o beletrii pro dospělé, a tím je Nejlepší pro všechny. Aneb slovy autorky „Ty knihy spolu souvisí, i když každá vypráví jiný příběh, dějou se ty příběhy ve stejný čas a na stejném místě těm samým lidem.“




K Vánocům bych si přála knihu Otomara Dvořáka Vřeteno osudu. Je to zvláštní přání od někoho, kdo poezii vůbec nerozumí, většinou se mi ani nelíbí a nečtu ji, ale... Kytici prostě miluju! A proto bych se chtěla dozvědět více i o jejím autorovi. A pokud bych pod stromečkem našla alespoň jeden z cestopisů Ladislava Zibury, bylo by to fajn! Jednak jeho knihy mají krásné obálky, a navíc se mi p. Zibura jeví jako velmi vtipný člověk, alespoň soudě podle jeho Instagramu.



Ivona Šabíková – Salvová (Chensie)
Můj vánoční seznam jste si měli možnost přečíst na naší domovské stránce Svět Mezi Řádky, kde hovořím o několika dílech českých autorů, které bych ráda našla pod stromečkem. Znovu tu zmiňuji titul Naslouchač od spisovatelky Petry Stehlíkové. Velmi dobře hodnocené fantasy si mě získalo svou anotací a letos na podzim dokonce vyšel druhý díl s názvem Faja. Milý Ježíšku, pokud mi tyto dvě knihy nadělíš, možná si mě tím získáš natolik, že přeci jen budu skoro hodná... ,o))



Jaké knihy byste rádi pod stromečkem našli vy? 



Komentáře