Soutěž s Markétou Hejkalovou o 15 románů!

Spisovatelka Markéta Hejkalová píše již od roku 1988, kdy vydala svůj debut jako Markéta Pražáková. Poté již pod známým jménem začala vydávat v rodinném nakladatelství Hejkal. Její bibliotéka čítá šestnáct knih, což je o jednu méně, než se rozhodla věnovat svým čtenářům. 

Ano, je to přesně, jak čtete! Autorka Markéta Hejkalová pro své čtenáře věnovala do soutěže 15 výtisků, aby vám zpříjemnila Vánoce! Čeká na vás obrovská sbírka románů, nenechte si je ujít! 

Pět z vás vyhraje balíček tří knih: 

  • Divné dny
  • Měj mě rád/a
  • Rudé paprsky severního slunce


Chceš vyhrát? 




>> Sdílej tento příspěvek na FB. (Doporučujeme sdílení do veřejných skupin!)
>> Dej like této soutěžní fotografii. 




Pro Markétu Hejkalovou už naše dvě recenzentky - Zuzana Boháčová a Ivana Pásková - recenzovaly dva romány. 

Markéta Hejkalová je již vcelku ostřílenou spisovatelkou. Na svém kontě má už 14 knih, z nichž 11 vydalo rodinné nakladatelství Hejkal. Při výběru si na své přijdou jak milovníci sociálních románů, tak i čtenáři literatury faktu. Zkrátka nepřijdou ani naši nejmenší. Avšak naše dnešní recenze se bude týkat jejího nejnovějšího románu Měj mě rád/a, jenž vyšel v polovině září 2017. Více v recenzi!

Děj začíná na letišti hlavního města v Severní Koreji, kde sledujeme několik osob, které se v jednom okamžiku míjejí, v dalším náhodně setkávají, sdílí stejnou odletovou halu, stejné letadlo bez toho, aby se znali mezi sebou a navzájem ovlivňovali své životy. Tedy zatím. Čtenář hned od začátku tuší, že nic není jen tak náhodou. A přestože na se na první pohled může zdát, že je postav až příliš a vy se v nich musíte jednoznačně ztratíte, jde opravdu jen o ten prvotní dojem. Více v recenzi!

Kniha Divné dny s podtitulem Láska v pěti novelách přináší pět příběhů žen, do jejichž spokojených životů náhle zasahuje krize v pěti různých podobách.
Jádrem knihy je novela Hany Pražákové (1930 - 2010) Divné dny. Hana Pražáková byla známá jako autorka knih pro děti a dívky, po roce 2000 zaujala memoárovou prózou z padesátých let Nadějí tu žijem (v níž líčí věznění svého otce, spisovatele Františka Křeliny, a život jeho rodiny tzv. na svobodě). Divné dny byly napsány už v roce 1992 a dosud nevyšly mj. proto, že byly na samostatnou knihu příliš krátké. Redaktorka knihy Markéta Hejkalová (dcera Hany Pražákové) proto oslovila několik dalších spisovatelek, v jejichž díle jsou také hlavními postavami ženy a pro jejichž texty je důležitá naděje. Výsledkem je tato kniha, obsahující kromě titulní novely příběhy Etely Farkašové, Věry Noskové, Markéty Hejkalové a Evy Tvrdé. Více o knize...




Podmínky soutěže: 
* Soutěž trvá od 5. 12. 2017 do 15. 12. 2017
* Soutěž pouze pro čtenáře s trvalým bydlištěm v ČR 
* Romány do soutěže zasílá autorka Markéta Hejkalová
* Losování probíhá prostřednictvím online generátoru náhodných čísel
* Pokud se výherce do 72 hodin neozve, losujeme znovu



Komentáře