LUCIE AUZKÁ

Zdroj: archiv autorky

1. Kdybyste se měla v naprosté krátkosti představit, co byste o sobě řekla?

Mé jméno je Lucie Auzká a je mi 21 let (zatím, i když k tomu vyššímu číslu už se to velmi rychle a neúprosně blíží). Miluju historii, kterou jsem si také vybrala jako svou budoucnost, když jsem se ji před dvěma lety rozhodla studovat. Mou velkou láskou je také literatura. Ráda čtu a ještě raději píšu.


2. Když si vybíráte téma, přemýšlíte nad tím, co by oslovilo čtenáře, nebo píšete podle svého?

V tomto případě se snažím najít kompromis mezi obojím. Píšu vždy o tématu, které je mi nějak blízké, ale než se do psaní pustím, vždy se zamyslím, jestli by se to  mohlo líbit i čtenářům.

3. Je pro Vás psaní koníčkem, nebo je pro Vás určitou terapií?

Je to pro mě především koníček.

4. Jak byste charakterizovala svou tvorbu? Budete se držet do budoucna žánru, ve kterém tvoříte v současnosti, nebo naopak nechcete zůstat v zajetých kolejí a ráda experimentujete?

Zaměřuji se na romantické příběhy, které jsou určené mladým dívkám. Všechny mé knihy zatím vyšly pod označením dívčí román a v budoucnu bych to tak ráda nechala. Nad změnou žánru zatím rozhodně neuvažuji, ale kdo ví, jak to nakonec dopadne.

5. Ovlivňují Vaše životní zkušenosti příběhy, které píšete?

Určitě ano. Ve všech mých příbězích jsou schovány události (dobré i špatné), které jsem prožila.

6. Co všechno kódujete do svých příběhů? Je něco, co necháváte své hrdiny prožít a sama se toho obáváte, nebo naopak si to přejete prožít?

Ve svých příbězích nechávám své hrdiny často prožívat to, co jsem někdy sama zažila (ať už jsou to drobnosti nebo významnější události). Někdy také do svých příběhů zapracovávám zajímavé životní zkušenosti mých nejbližších přátel. Občas své hrdiny nechám prožít i to, co bych si sama přála zažít, ale těm věcem, které ve mně budí obavy, se v příběhu spíše snažím vyhnout.

7. Co Vás ve spisovatelské branži nejvíce děsí? Z čeho naopak máte největší radost?

Nejvíce mě asi děsí, že mi psaní jednou přestane dělat radost a stane se pro mě povinností. Největší radost mám pak z ohlasů čtenářů, kteří si po přečtení mé knihy najdou čas, aby mi poskytli nějakou zpětnou vazbu. Samozřejmě mě vždycky víc potěší ty pozitivní ohlasy. :-)


Recenzní oddíl:

Druhá šance, 2017
Lucie Auzká je mladá nadějná autorka románů pro děvčata. Na svém kontě má již tři romantické příběhy. Její prvotinou je Čtyřlístek na dlani, na něj navázala Královstvím za lásku a zatím poslední je Druhá šance. Ač jsem dosud přečetla jen naposledy jmenovaný titul, musím konstatovat, že už na takto malé ploše je pozorovatelný velký kus práce a zlepšení, stačí jen srovnat styl psaní v úvodní části s tím na konci. (více v recenzi)


Bibliografie:

  • Čtyřlístek na dlani (2014, dívčí romány, brožované vydání)
  • Královstsví za lásku (2016, Nová Forma, dívčí romány, brožované vydání)
  • Druhá šance (2017, Nová Forma, dívčí romány, brožované vydání)

Komentáře

  1. Milá to autorka. Přeji jí hodně štěstí a v dost věcech se s ní shodují. Děkuji za tento rozhovor, který jste pro čtenáře blogu prřichystaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za milý komentář. Autorce přejeme také jen to nejlepší.

      Vymazat

Okomentovat