Vánoční hnutí aneb mega nadílka českých knih!


Vánoce se chvatem blíží a vy už jistě netrpělivě vybíráte dárky pod stromeček. My vám s radostí přinášíme spoustu knižních tipů a především předvánoční soutěž, ve které máte možnost vyhrát opravdu neobvyklé množství českých knih s věnováním a podpisy!

Podle nás pod stromeček zásadně patří knihy. A jaképak? Přece ty české! Není nic krásnějšího než po štědrovečerní večeři rozbalit dárek a najít v něm český titul, který jste si tolik přáli! Z tohoto důvodu redakce projektu Podpora českých autorů vymyslela speciálně pro tyto Vánoce Předvánoční nadílku českých titulů! 



Do Vánočního hnutí se zapojila nejen nakladatelství, která vydávají české romány, ale také naši  spolupracující autoři a autorky se rozhodli do této neobvyklé a rozsáhlé soutěže věnovat krásná díla a spolu s nimi i informace o tom, jak budou trávit Vánoce a co přejí na vánoční svátky vám! Děkujeme za hojnou účast všem, kteří se rozhodli podpořit Vánoce věnováním české knihy! Drazí čtenáři, přejeme vám hodně úspěchu a pod stromečkem český román, který si přejete! 

Chceš se zúčastnit soutěže?

9.12. přecházíme do 2. fáze soutěže s ohledem na blížící se svátky a předvánoční shon. 
Od tohoto dne se soutěžení přesouvá primárně na náš FB profil Podporujeme české autory
Do komentářů soutěžního příspěvku napíšete, o jaké knihy máte zájem a příspěvek nasdílíte (podmínky sdílení jsou stejně jako vždy, viz níže)

Kdo vyplnil formulář, znovu soutěžit nemusí! Je samozřejmě automaticky započítaný.

✴ ✴ ✴ 


>>  Sdílej tento příspěvek, sponzorovaný na FB, nebo přímo soutěžní článek..
>> Sdílení preferujeme do veřejných skupin Facebooku (na soukromých profilech není vždy možnost zjistit, zda jste podmínku soutěže splnili), ale je možné sdílet také na Instagramu, Twitteru nebo o našem Vánočním hnutí napsat článek na svůj blog či webové stránky a připsat své knižní tipy či romány, které jste si v naší Vánoční soutěži vybrali.




Podmínky soutěže:
* Soutěž trvá od 17. listopadu 2017 do 20. prosince 2017
* Výhry rozesílají nakladatelství nebo autoři či autorky.
* Tituly do soutěže věnovali autoři, autorky a nakladatelství.
* Pokud se výherci o výhru nepřihlásí do 72 hodin, budeme losovat znovu.
* Losování proběhne prostřednictvím online generátoru náhodných čísel.



Nakladatelství, která vás obdarují!


Černý Drak (FB)

Krev nejmocnějších  Monika Vorálková 1×
2015: Příběh pro budoucí pokolení  Ladislav Zelinka 1×


Epocha (FB)

Hořící kůň  Františka Vrbenská, Lucie Lukačovičová 1× 


Jota (FB)

Mitsuko  Vlasta Čiháková Noshiro 1× s podpisem
Dcery  Kateřina Dubská 1× s podpisem

MaHa (FB) – Markéta Harasimová 

Poháry touhy – Markéta Harasimová 1× věnování a podpis
Purpurové doteky  Markéta Harasimová 1× věnování a podpis

Vánoce budu jako tradicionalista trávit doma s nejbližšími: u stromečku a se smaženým kaprem. Čtenářům ze srdce přeji, aby svátky prožili v klidu, lásce, zdraví a pohodě, a ať jsou pro ně výjimečnými dny s těmi, které milují.


Mytago (FB)






Autoři a autorky, kteří vás obdarují!


Barvíková Tereza

Něco si přej I. 1× s věnováním

Měla jsem v plánu jet za bratrem do Ameriky, ale kdoví, jestli to vyjde. Každopádně je strávím s mými milovanými. A čtenářům bych popřála dobrou náladu, kterou si nenechají ničím a nikým zkazit. A spoustu sněhu!

Beranová Dana

Eva a Kniha poznání 3× podpis i věnování


Letošní Vánoce budu stejně jako dosud všechny se svojí rodinou a rodinou mé sestry. Stalo se u nás už určitou tradicí, že si dáváme dárky humorné, charitativní a co nejméně zatěžující přírodu. Letos jsme ještě pro zpestření zvolili jednotné téma celých Vánoc a sice moře. Na vánočním stole tedy nebudou vanilkové rohlíčky, ale vanilkové lodičky, místo vosích úlů budeme patlat majáky. V tomto duchu bude i sváteční menu, dárky... zkrátka všechno, co rozvine naši fantazii. Je vlastně jedno, jaký dárek bude ukrytý v balíčku, pokud se k němu vymyslí vtipné průvodní slovo. A právě tohle vymýšlení, tohle hraní se slovy mě baví v zimě i v létě. Dalším zpestřením bude nedávno nalezené kotě. Obávám se, že jeho zálibu ve šplhání neustojí ani stromeček s pořádnou kotvou.

Dávejte takové dárky, které budou potěšením pro vaše blízké, ale určitě se nikdy nestanou trestem pro přírodu. Všichni ji potřebujeme, tak na ni mysleme nejen o Vánocích.


Bianco Al Da


Letošní Vánoce bychom rádi prožili v klidu, míru a pohodě a čtenářům bychom popřáli totéž  pohodu a pěknou knížku na volné chvíle.


Burdová Michaela (FB)

Série Poselství jednorožců i s novelou Snížkova dobrodružství 1×

Vánoce budu trávit určitě s přítelem. Rozbalování dárečků, pohádky, večeře, šampáňo... :) A samozřejmě také s rodinou. Moc se těším na společně strávené chvíle u pohádek nebo při procházce přírodou s pejsky. Doufám, že bude sněžit. A těším se na nakupování dárků, to mě vždycky moc baví. Svým čtenářům přeji krásně prožité Vánoce s jejich nejbližšími. Přeji vám především lásku a pohodu. Vánoční čas je hlavně o tom být s těmi, které milujeme. Užijte si to.


Crow Molly (FB)


Hlavně pohodově. Miluji ospalá rána, pohádky a kakao. Právě proto jsou Vánoce moje oblíbené svátky. Čtenářům bych přála, aby pod stromečkem našli svou vytouženou knihu a aby jejich blízcí byli tolerantní, když se rozhodnou nevylézt druhý den z postele dřív, než ji dočtou, i kdyby to bylo až 26. prosince.


Dittrich Jiří

Elementum 1× s věnováním

Letošní Vánoce prožiji jako každý jiný rok s rodinou :).  A co bych čtenářům popřál? Zkuste na chvíli zapomenout na to, že ještě nemáte vánoční dárky a že se budete muset tlačit ve frontách v obchodech. Urvěte si pro sebe aspoň jeden den a jděte si užít vánoční atmosféru. Třeba někam s přáteli. Večerní Staromák v pozdějších hodinách třeba nemá chybu. Rád bych všem popřál plno energie a času se svými blízkými, krom toho samozřejmě štěstí, zdraví a spoustu dobrého jídla! :)


Dobšenský Jan (FB)

Poutník Yorrân 3× s věnováním a podpisem

Naladit se na předvánoční čas, když venku svítí slunce a vzduch je plný vůní babího léta, opravdu není jednoduché. Ale takový už je osud autora žánru fantasy, že se musí po většinu času spoléhat především na svou představivost. Poslední dobou s údivem sleduji, jak ten obyčejný svět, na který jsem si mohl sáhnout, pohlcuje virtuální realita, která v jistých ohledech předstihuje moji fantazii. Proto mě nadchl nápad projektu ... knihu pod vánočním stromkem. A světe div se, nikoliv ve formátu pdf, mobi nebo epub, ale z opravdového papíru. A tak jsem moc rád, že i já mohu podpořit svou malou troškou do mlýna, ten výborný předvánoční nápad a věnovat do soutěže tři výtisky, prvního dílu mé fantasy ságy, kterou vydávám pod názvem Yorrân. Výherci obdrží knihu včetně mého podpisu a osobního věnování a doufám, že jim tak přispěji k vánoční pohodě, protože k ní doba strávená nad knihou rozhodně patří. Všem čtenářům bych chtěl popřát opravdové české Vánoce, tedy dobrou zábavu, klid, pohodu a čas na sny. S úsměvem Jan Dobšenský.


Dostálová Lenka (FB)

Projekt alfa: V pasti 1× s věnováním

Letošní Vánoce se chystám prožít s rodinou a přáteli a čtenářům bych chtěla popřát Vánoce plné fantazie a splněných přání.


Drtina Martin 

Ve zdech 1× s věnováním

Vánoce prožiju standardně přežíráním, punčováním a koukáním na pohádky. A všem přeju, aby to měli stejně, ne-li líp. :)


Dvorecká Barbora

Doteky života + Ozvěny života 1× s věnováním

Vánoce jsou v zemědělství v podstatě stejné jako všední dny, takže je prožiju převážně pracovně, ale ve sváteční náladě. :) Čtenářům bych ráda popřála to nejdůležitější  zdraví a pohodu, všechno ostatní se vždycky nějak zvládne. :)


Galas Dagmar 

Klinika Dr. Evanse beletrie pro dospělé s věnováním a podpisem 1×

Čtenářům bych popřála krásné a pohodové Vánoce. Já je budu trávit klasicky česky: s rodinou, bramborovým salátem a řízkem, podívám se na nějakou pohádku, něco si přečtu, půjdu se projít.


Hejkalová Markéta

Rudé paprsky severního slunce 3× s věnováním

Vánoce prožiju asi doma na Vysočině, s rodinou a příbuznými (i když je možné, že se s mužem na poslední chvíli rozhodneme a vyrazíme někam do cizích krajů). Ale ať budu kdekoliv, neumím si Vánoce představit bez knih. Už od dětství  od té doby, co jsem se naučila číst, jsem vždycky s napětím čekala, jestli se mezi dárky pod stromečkem objeví knížka  a jakmile se objevila, bylo to dobré, mohla jsem se do ní ponořit a díky ní prožívat úžasná dobrodružství třeba na druhém konci světa. Totéž přeju čtenářům: aby našli pod stromečkem co nejvíc krásných knih  a pokud je tam náhodou nenajdou, ať nesmutní a jdou si je sami koupit.


Hindráková Hana (FB)

Smrtící byznys 1× s věnováním

Čtenářům bych chtěla popřát krásné a poklidné prožití vánočních svátků, splněné sny a přání nejen pod vánočním stromem, a vykročení tou správnou nohou do roku 2018! A samozřejmě spoustu skvělého a inspirativního čtení!:)


Chromčák Stanislav (FB)

Pohádky z tátovy hlavy 1× s podpisem a věnováním

Letošní Vánoce budou v očekávání toho, zda nejmladší, jeden a půl roční syn už bude chápat, že se něco zajímavého děje, nebo to bude mít "na háku" stejně jako loni. :-) A zda ho zaujme dárek, nebo mu bude stačit jeho obal, jako stačil jeho sourozencům, když byli v jeho věku. Mimo to plánuji hlavně delší čas s rodinou, odpočinek a budu rád, pokud se mi podaří vymyslet nějakou novou pohádku.

Čtenářům přeji pohádkově krásný čas a ať se jim daří vychutnávat pravý dar Vánoc a nezůstávat jen u obalu.


Kadlecová Věra (FB)

Vina + Panenka 1× s věnováním

Čtenářům přeji, ať se nenechají strhnout nesmyslným shonem, najdou si čas na své blízké, povídání, rozjímání a samozřejmě čtení skvělých knih. Ať prožívají pohodu a jsou zdraví!


Karásková Kateřina (FB)

Kde ženy vládnou 1× s podpisem

Letošní Vánoce pro mě budou naprosto jedinečné. Poprvé je s námi prožije naše dcera Mirabel, která se narodila v červnu. Všem přeju hlavně to, aby si během svátků užili spoustu legrace. Ženy, zkuste to tentokrát trochu jinak – nebojte se do vánočních příprav plně zapřáhnout i vaše drahé polovičky.


Kotouč Jan (FB)


K Vánocům bych samozřejmě kromě těch obvyklých věcí popřál čtenářům i to, aby se jim splnilo všechno, o čem si myslí, že jim chybí ke štěstí a i to, o čem nevědí, že jim ke štěstí chybí, ale stejně to tak najde. Ať už je to velká krabice lega, láhev skotské nebo větší sebedůvěra... nebo lego, skotská a sebedůvěra! Já budu Vánoce trávit doma v klidu... možná i s tím legem, skotskou a sebedůvěrou.


Klimeš Ladislav



Vánoce budu trávit asi v klidném rodinném kruhu, nebo na chatě v Krkonoších. Přinejhorším ve službě v práci. :) K Vánocům bych popřál čtenářům šťastné a veselé a ať svátky nejsou divoké jako příhody z mých knih.


Ládrová Jitka (FB)

Zpívající věže + 20% sleva na druhý díl Struny osudu 1× s podpisem

Vánoce vždy slavím s rodinou. Období mezi svátky pak trávím zalezlá na chalupě u kamen s notebookem a věnuji se psaní. :) Čtenářům bych popřála, ať prožijí krásné svátky a ať pod stromečkem najdou plno kvalitních knih. :)

Martišková Petra (FB)

Útěk za láskou 1× s věnováním a podpisem
Léto s frajerem 1× s věnováním a podpisem
O nezbedné čertici 1× s věnováním a podpisem
Hastrmanka Evelínka a zlatá rybka 1× s věnováním a podpisem 

Přála bych si Vánoce jako každý rok prožít se svými blízkými. Mám ráda tradiční Vánoce, takže hned na začátku adventu nazdobím celý dům a pustím se do pečení cukroví. Na Štědrý den společně ozdobíme stromeček a čekání na Ježíška si krátíme sledováním pohádek a procházkou s naší fenkou Bellou.  Moc ráda bych popřála všem čtenářům a čtenářkám, aby mohli strávit letošní Vánoce s těmi, které milují. Ať mají sváteční dny plné pohody, štěstí a lásky, ať se jim v tu kouzelnou noc splní i ta nejtajnějších přání. 


Matysová Veronika (FB)


Pro mne Vánoce znamenají více volných dnů v řadě, a tedy příležitost pro větší rozlet v tvorbě. Mým cílem je dotáhnout do konce roku můj nový fantasy román Hodina psodava pokud nebude hotový do té doby, vánoční svátky to jistí. 😊 A čtenářům bych popřála, aby si dokázali užívat nejen sváteční dny, ale i ty ostatní, a aby jim knížky (nejenom ty moje) přinášely spoustu radosti a relaxace.



Nekuda René (FB)

Kreativní zápisník 1× s věnováním

Přál bych všem více času na čtení. Sám se pokusím jít do knihkupectví a koupit si náhodnou knihu od autora, kterého ještě neznám. A pak ji do konce roku celou přečtu. :)



Nováková Jana (FB)

Ze života blbky 2× s podpisem a věnováním

Plány na Vánoce prozatím nechávám stranou, protože záleží na mnoha okolnostech, ale jistojistě je strávím se svými blízkými a doufám, že v poklidném tónu. Čtenářům přeji, aby svátky strávili podle svého gusta. Tím myslím, aby se nenutili k povinným a mnohdy otravným rodinným návštěvám a své volno využili ke čtení, či jiné bohulibé činnosti se svými bližními. A samozřejmě, aby se nenechali rozladit hloupostmi a užili si Vánoce naplno. :)


Pavel Luboš (FB) 

Poplach v slepičím rajónu 1× s podpisem a věnováním

Letošní Vánoce doufám prožiji v klidu a pohodě s rodinou, a dá-li Bůh v domě za Prahou blízko přírody. Bohužel naše bytová situace je posledních několik let kritická a všichni doufáme, že se změny dějí k lepšímu. Takže nic více si nepřejeme. Čtenářům přeji, aby si v tento sváteční čas znovu připomněli a procítili, co všechno krásného kolem sebe mají a co všechno jim život přinesl, a nehonili se tolik za množstvím nejrůznějších dárků. Pěkná, čtivá a barevná kniha však potěší, a proto chci do soutěže věnovat svoji zbrusu nově vydanou knihu pro děti i dospělé Poplach v slepičím rajónu, která zaručeně zlepší náladu. Už jen ty obrázky Radky Snížkové jsou fantastické. Příběh nekončí na poslední straně, pro čtenáře jsme připravili i výlet k domku slepičí babičky, kde naleznou razítko, které pasuje do obrázku v knize. Tento malý výlet vám udělá dobře a žaludek po tom všem dobrém jídle krásně vytráví. Takže pohodové svátky všem!


Perlíková Martina

Speciální jednotka 3× s věnováním a podpisem

Moje optimální prožití Vánoc, pokud vyjde, by vypadalo tak, že nejpozději třiadvacátého zamknu kancelář, klíč zahrabu doma někam hodně hluboko na dno skříně a pokusím se dočasně zapomenout na existenci takových nervy drásajících věcí, jako jsou daňová přiznání. Obklopím se zvířaty (dvě kočky a pes), mezi které občas pustím i nějakou tu mně blízkou lidskou bytost, budu dohánět nepracovní resty (čtivo, filmy, classic série Doctora Who), občas se bezcílně toulat venku ve společnosti psa a diktafonu a přitom všem průběžně nadávat, proč teta umí péct tak šíleně dobré a těžce návykové cukroví.

Bude to znít jako nejklišovitější klišé, ale čtenářům bych v první řadě popřála zdraví, protože hromady kapesníků, antibiotik nebo živočišného uhlí nejsou optimální vánoční dekorací. A pak, aby je prožili tam, kde chtějí, s kým chtějí a jak chtějí, prostě aby jim bylo fajn i na duši a načerpali tak dostatek sil pro přežití dalšího roku.


Pitzmos Aleš (FB)

Světlo pulsaru 1× s věnováním

O Vánocích se hlavně budu snažit relaxovat a maximálně načerpat atmosféru, protože ji mám moc rád. A doufám, že snad bude i trocha sněhu. Určitě se 23. prosince večer budu dívat na Lásku nebeskou (tradice) a o Štědrém dnu bude i dlouhá dopolední procházka s mou pesandou Agi (další tradice). A nejspíš se o svátcích budu věnovat i svým literárním projektům – protože spisovatel pracuje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce. :)

Čtenářům bych popřál krásné a hlavně klidné Vánoce strávené s jejich nejbližšími. Nějakou hezkou (pokud možno českou) knihu pod stromečkem. A aby nezapomněli na to, že Vánoce nejsou jen o drahých darech a chladničce narvané k prasknutí jídlem…



Pospíšilová Šárka

Splétač snů 1× s věnováním a podpisem

Vánoce se chystám prožít v klidu, tichu a pohodě s rodinou a přáteli a zvířecími miláčky. Loni na zimní slunovrat jsem křtila Splétač snů a vánoční oslavy ustoupily "narození" mojí knihy. Celý advent jsem pracovala na posledních úpravách před vydáním a po křtu jen balila balíčky a trávila čas ve frontách na poště :-). Tento rok se chystám Vánoce si užít naplno se všemi tradicemi, chutěmi, vůněmi, písněmi a milovanými. Čtenářům přeji, ať prožijí ty nejkrásnější Vánoce přesně podle jejich snů a představ. A věřím, že to znamená i se spoustou knih pod stromečkem :-)


Průšová Diana (FB)

Amazonky – Na přelomu věků 1× s věnováním a podpisem

Vánoce budu trávit určitě s rodinou. A co bych vzkázala čtenářům: Vánoce jsou období s úžasnou atmosférou! Jako ano, je okolo toho všude fakt šílenství, ale pravda je, že lidé jsou na sebe vážně hodnější. A nakonec se svět opravdu tak nějak zastaví... A to je nádherný! Takže kašlete na stres, nesnažte se o perfektní Vánoce a vyprdněte se na drahý dárky. Prostě si to jen užijte. :)


Quis Josef (FB)

Detektiv Koumes: Zimní případ 1× s věnováním

Vánoce se chystám strávit jako každý rok lenošením, povalováním a přejídáním se. Zřejmě to ale jako každý rok dopadne pracovně.  Pokud nebudu zrovna ilustrovat nějakou knihu, budu muset intenzivně přemýšlet nad posledním, letním případem detektiva Koumese. Čtenářům bych však rád popřál klidné a pohodové prožití těchto svátků, ať už v kruhu rodinném, či s pěknou knihou. Ať společně všichni načerpáme síly do toho dalšího roku.



Skolek Richard (FB)

Moudré z nebe 1× s věnováním

Vánoce trávím vždycky u rodičů, kolem Silvestra jsem většinou doma a přemýšlím, co se v uplynulém roce povedlo a nepovedlo a jestli opravdu žiju tak, jak bych chtěl. Je to pro mě pár dní k hlubšímu rozjímání nad věcmi, které se jinak snadno ztratí v pěně dní. Čtenářům bych přál, aby pod stromečkem našli aspoň jednu knihu, od které se nedokážou odtrhnout, dokud ji nedočtou.


Šárková Danka (FB)

Světlo a tma + novinka Horalka 1× s věnováním

Všem čtenářům chci k Vánocům popřát hlavně zdraví, jelikož mě čeká 7. prosince operace a adventní čas a pak vánoční svátky budu trávit u pohádek s pletením v ruce, jelikož nebudu moct nic dělat :-) A pak všem přeji jen funkční vztahy jak doma, tak v zaměstnaní  to je totiž můj psací žánr (vztahy...vztahy...vztahy). Pokud budeme obklopeni fajn lidmi, bude nám všem dobře... Takže buďme na sebe milí, a to nejen o Vánocích.


Trpiš Jakub (FB)


Vánoce strávím s rodinou a budu hodně relaxovat. Těším se, až na chvíli vypnu. Všem přeji, aby zažili tu pravou vánoční pohodu, aby jejich dárky udělaly radost a aby v novém roce změnili alespoň jednu věc, která jim vadí. S úctou Jakub Trpiš


Valenová Lena (FB)

Trilogie Moře nálezů a ztrát + 3× malý dáreček 1×

Miluji tradiční české Vánoce. Již několik let však svátky trávím daleko od rodiny a blízkých, a proto se snažím si tu krásnou vánoční atmosféru alespoň co nejvíce přiblížit. Ke štědrovečerní večeři bude obalovaná ryba s bramborovým salátem, nebude nechybět cukroví a film Tři oříšky pro Popelku na DVD. Dárky také rozbalujeme zásadně na Štědrý večer, žádné ráno 25.12., jak je to v USA zvykem. Stejně jako každý rok se půjdeme projít po centru města, podíváme se na vánoční strom na Rockefellerově náměstí a letos si, jak doufám, i konečně zabruslím na venkovním kluzišti.


Veselá Hanina (FB)

Drak bere vše + odznáček a záložky 1× s podpisem

Věřím, že letos nebudeme slavit na blátě. Zima se blíží a s ní přijde bílý... sníh. A mráz. Hodlám se zásobit spoustou dobrého jídla a pití, a milou společností, a takto setrvat až do Nového roku. Pravděpodobně s notebookem a další rozepsanou knihou. Vám, všem ostatním, přeji zařídit se obdobně: Carpe diem! Jen místo notebooku si vezměte raději knihu  ideálně cizí, a čtěte!


Vítková Markéta


Letošní vánoční svátky bych, jako každý rok, ráda prožila s rodinou. A to v co největším poklidu, aby se nevytratila kouzelná sváteční atmosféra.

Čtenářům přeji, ať se nenechají strhnout nesmyslným shonem, najdou si čas na své blízké, povídání, rozjímání a samozřejmě čtení skvělých knih. Ať prožívají pohodu a jsou zdraví!




Odkazy: 

Komentáře

  1. tomu rikam paradni projekt... klobouk dolu, to chtelo hodne priprav :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda děvčata, smekám :-) Jedním slovem, ÚŽASNÉ.

    OdpovědětVymazat
  3. Super projekt, super plakát! To by chtělo hodit do tisku :D Skvělý výběr knih, určitě jdu do toho!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak za tímhle je opravdu kus práce, klobouk dolů! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat