Soutěž o pohádkové dílo autorky Markéty Vítkové!

Autorka Markéta Vítková je autorka nápaditých dětských knih. Už máte některá její díla v dětských knihovničkách? Pokud ne, zabruslete na autorčin profil na papyru.cz a vyberte si! :) 


Markéta Vítková miluje fantazii a svoji tvorbou se obrací na dětské čtenáře. Právě ze světa dětské fantazie vycházejí její první tři pohádkové knihy pro děti: O velrybě ze Sedlčan, Překvapení skřítka Modrovouska a Dinosaurům v patách.

Markéta také ráda maluje a tvoří, proto si své knihy ilustruje sama. Postupně se k ní přidávají její synové.

Kromě dětských knih napsala Markéta i dvě o tvoření s dětmi: Tvoříme s dětmi originální dárky a Výtvarné hrátky z pohádky do pohádky.

Reakce na své knížky pro děti zažívá Markéta často při besedách ve školkách, školách a knihovnách. Je to pro ni výborná zpětná vazba a nabíjí ji energií a chutí do dalšího psaní. - zdroj

Její nejnovější knihou je pohádka Není moře jako moře pro snadnější a zábavnější čtení dětí. 

Anotace: 
Už jste někdy jeli k moři směrem na sever? Sourozenci Helenka s Kryštofem se s rodiči vydali k našim sousedům do Polska – a zažili krásnou dovolenou. Svezli se lodí, ochutnali polské speciality, pozorovali úchvatný festival létajících draků na pláži. Kutáleli se po písečných dunách, obdivovali výhled z majáku, ale to nejtajnější, co je potkalo, bylo nalezení kouzelného jantaru.

Projekt Podpora českých autorů pro autorku recenzoval již dvě krásné pohádkové knihy: Dinosaurům v patách a Narozeninová kočka

Na stránkách Fler.cz má autorka také profil, kde si můžete zakoupit doplňky ke knihám. Rozšířila nabídku o originály grafik, které byly použity jako ilustrace v knize.



A o jakou pohádkovou knihu se bude soutěžit?

Překvapení skřítka Modrovouska




Ke knize vznikl také animovaný film, který vytvořily děti z kroužku Anideti.cz - Johanka Kaplická a Emma Perry.



Ukázka z knihy:
Již staletí shlíží na Hradec Králové vysoká, hrdá Bílá věž se zvonem Augustinem ve svém nitru. Pro mnohé je věž symbolem města a láká obyvatele od dětských střevíčků k vystoupání po více než 200 schodech na svůj vrcholek.
„Překvapení pro děti, to budete koukati! Překvapení pro děti, to budete koukati!"
Tak toto se stále dokola ozývalo jedné noci do nočního ticha nedaleko Bílé věže. Ptáte se odkud a co to má znamenat? V blízkosti věže na půdě jednoho z krásných domů bydlel skřítek Modrovousek, jemuž do daleka svítily jeho modré vousy. Měl rád různá překvapení a miloval děti. Stále přemýšlel, koho by mohl příjemně překvapit. A jednoho dne dostal nápad, děti přece zbožňují čokoládu… Začal se spokojeně smát pod svými modrými vousy a pobrukovat si: „Překvapení pro děti, to budete koukati!“ A přitom si nachystal kotlík a začal do něj přidávat různé nasušené bylinky, kterých měl ve svém půdním obydlí velké množství. Přihodil například dobromysl, levanduli, ale i kopřivu. A dál si pobrukoval: „To budou ale koukat…“ Znát všechny ingredience, které nakonec přidal do kotlíku, by bylo nad lidské síly a navíc je to tajemství!



Chceš vyhrát tuto krásně ilustrovanou pohádkovou knihu? 




Podmínky: 
* Pouze pro čtenáře s doručovací adresou v ČR. 
* Soutěž trvá od 6. 5. 2017 do 12. 5. 2017
* Děkujeme autorce za podklady k soutěži. 
* Losování zastane projekt Podpora českých autorů pomocí online generátorů náhodných čísel.
* Soutěž zprostředkovává projekt Podpora českých autorů, soutěžní výtisk zasílá Markéta Vítková.



Komentáře