Knižní tipy autorky Petry Martiškové

Velmi děkuji autorce Petře Martiškové za rozhovor, ve kterém vás informovala o plánovaných knihách, odkryla nám zajímavosti o svých dílech a navnadila ke čtení. Nyní v tomto článku jsem se Petry Martiškové poptala na knihy, které čte. Knižní inspirace! :o)

Pokud byste si chtěli počíst některá díla Petry Martiškové, pak určitě doporučuji román Sázka na lásku, která je new adultkou, jež rozhodně zaujme a nepustí! Malé i větší čtenáře rozhodně potěší dobrodružství malé Hejkalky!

Zdroj: CBDB.cz


Čtete české autory? 

Čtu. Myslím si, že od českých autorů vychází celá řada velmi kvalitních knih, které leckdy předčí i knihy masivně propagované od zahraničních autorů. Škoda jen, že se o nich stále moc neví.


Máte nějaké oblíbené české knihy?  

Mám spoustu, z dětství především knížky Naše parta, Kluci, holky a Stodůlky, v pubertě jsem milovala knížky Lenky Lanczové a Stanislava Rudolfa. V poslední době jsem s chutí přečetla knížku od Marie Doležalové Kafe a cigárko. Rozečtenou mám právě teď knížku od spisovatelky Radky Zadinové Přežít svou smrt. Chybu nemají Žítkovské bohyně. Je toho vážně hodně… 


Dáváte přednost zahraniční nebo české tvorbě? 

Dávám přednost dobré knížce a je mi jedno, jestli je to autor zahraniční nebo český. Úplně nejraději mám, když mě knížka celou pohltí, takže musím číst dlouho do noci nebo klidně až do rána a nemůžu se odtrhnout. Když už se odtrhnout musím, pak nad knížkou pořád přemýšlím a těším se, až zase budu číst. Prostě chci, aby mě děj strhnul natolik, že si knížku pak přečtu klidně dvakrát za sebou. 


Jakou knihu jste si koupila naposledy? 

Úplně naposledy jsem si paradoxně koupila novou knihu lektorky tvůrčího psaní Markéty Dočekalové Tvůrčí psaní pro každého. Nikdy jsem vlastně tvůrčí psaní jako takové nestudovala a protože právě teď u Markéty Dočekalové studuji scenáristiku, řekla jsem si, že je možná na čase prokousat se také nějakou tou teorií. 


Zdroj: CBDB.cz

Který žánr je převážně ve Vaší knihovničce? 

Historická romance, YA, fantasy, kuchařky a humorné knížky. A taky různé knížky s tipy na výlety a tvoření.


Je nějaká zahraniční kniha, která vám opravdu nesedla? 

Padesát odstínů šedi. Nějak jsem se nedokázala prokousat ani prvním dílem. Ovšem není spisovatel ten, aby se zavděčil lidem všem, takže zase chápu, že jiní z ní byli nadšeni.




Komentáře